Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу

Батьківська категорія: Психологічна служба

З 18 по 22 вересня у коледжі проходив Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу. Протягом тижня психологічною службою було проведено ряд тематичних заходів, спрямованих на інформування учасників освітнього процесу про булінг та запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу (цькування).

Тиждень розпочався з інформаційного дайджесту «Право знати: відповідальність за вчинення булінгу». Карина АБДУРАХМАНОВА, студентка 531 групи, міністр соціальної політики студентської держави «ОЛЕАНДА» ознайомила здобувачів освіти з поняттям «булінг», його видами та наслідками, зупинившись більш детально на питанні відповідальності за вчинення булінгу.

Студенти-першокурсники мали можливість долучитися до  інформаційної години спілкування «Булінг: міфи та реальність», який підготувала соціальний педагог Світлана КОВАЛЕНКО.

Присутні переглянули презентацію, за допомогою якої пригадали види та прояви булінгу. У ході вправ студенти вчилися розрізняти види булінгу, аналізували життєві ситуації з проявами булінгу, розробляли шляхи запобігання цього негативного прояву.

Під час спілкування студенти отримали цінні рекомендації щодо реагування та звернень у ситуації булінгу, засвоїли навички надання і отримання допомоги.  

20 вересня студенти 2 курсу 521 та 121 групи відвідали заняття з елементами тренінгу «Спілкування між однолітками» під керівництвом практичного психолога Оксани ХОМИШЕНКО. До проведення заходу були залучені члени гуртка «Вирішуємо конфлікти мирним шляхом. Базові навички медіації» Віталіна ХОМУТ та Анастасія АНДРУХОВА.

На занятті студенти розбирали поняття «конфлікт», причини конфліктів між однолітками, обговорили правила культури спілкування.

Протягом тижня зі студентами 1-2 курсу та їхніми батьками були проведені онлайн-опитування  «Що ти знаєш про булінг?», «Безпечне освітнє середовище».

На інформаційному паркані було оформлено тематичний стенд «Не будь жорстоким».

Бібліотека коледжу теж долучилася до проведення тижня щодо протидії булінгу і запропонувала відвідати експрес-виставку «Стоп булінг - ми можемо це зупинити!».

 

 

 

 

 

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я