Поради першокурсникам від психологічної служби

Батьківська категорія: Психологічна служба

Вітаємо вас, першокурсники, із новим статусом – статусом студента. Однак не так просто ввійти в ритм нового життя, як здається. Перший рік навчання - це період адаптації до нового оточення, навчальних вимог і соціальних взаємин. Ось деякі поради від психологічної служби коледжу для першокурсників, які можуть допомогти впоратися зі стресом та адаптацією до нового середовища:

 

Порада 1

Не нервуйтеся. У перші дні й навіть тижні навчання ви, напевно, будете почувати розгубленість, а то й пригніченість - все навколо незнайоме, народу тьма, нікому до вас немає діла. Це неприємний, але абсолютно нормальний стан, пов'язаний з адаптацією до нових обставин, що дуже скоро пройде. Але поки ви погано орієнтуєтеся в тонкощах коридорів і нумерації аудиторій, візьміть собі за правило виходити з дому (або гуртожитку) хвилин на 10-15 раніше, ніж того вимагає час на дорогу до коледжу. По-перше, не затримаєтеся на першу пару, а по-друге, не будете зайве нервувати.

 

Порада 2

Потрібних людей треба знати в обличчя. Тому в перші ж дні дізнайтеся, де знаходиться приймальня директора, навчально-методична та виховна частини. Це допоможе потім оперативно вирішувати різні питання.

 

Порада 3

Будьте відкритими до нового досвіду. Сприймайте перші дні навчання як можливість вивчати нове, знайомитися зі спільнотою студентів і викладачів, розширювати свої знання і навички.

 

Порада 4

Планування часу.  Важливо розвивати навички ефективного управління часом. Створіть розклад занять, включаючи час для навчання, відпочинку, сну та соціальних активностей. Дотримуйтесь графіку, щоб уникнути надмірного стресу та втрати контролю.

 

Порада 5

Спробуйте сформулювати чітку мету для свого навчання. Визначте, що саме вас мотивує до отримання освіти в коледжі. Це допоможе вам зосередитися і зберегти мотивацію протягом навчального року.

 

Порада 6

Не бійтеся звертатися до однокурсників, викладачів і психологічної служби коледжу, якщо у вас виникають питання або проблеми. Важливо бути членом спільноти і знаходити підтримку у спілкуванні з іншими.

 

Порада 7

Вивчайте методи самопідтримки і стрестійкості. Розуміння своїх емоцій і потреб, а також вміння вчасно реагувати на стрес, може допомогти вам зберегти емоційне благополуччя.

 

Порада 8

Дотримуйтесь здорового способу життя, включаючи правильне харчування, регулярну фізичну активність та нормальний сон. Фізичне і психічне здоров'я є важливими складовими успішної адаптації.

 

Порада 9

Розплануйте свій час. Створіть гнучкий графік, який включає у себе час для навчання, відпочинку, спорту та соціального життя. Планування допомагає уникнути стресу і покращити продуктивність.

 

Порада 10

Радійте! Студентське життя буває один раз в житті, і воно неповторне! У нас в коледжі проводяться всілякі масові заходи, конкурси, вікторини, не лінуйтеся їх відвідувати. Потім буде що згадати!

Пам'ятайте, що адаптація до нового навчального середовища може займати час, і це нормально. Будьте терплячими до себе і дотримуйтесь зазначених порад, щоб досягти успішної адаптації і навчання в коледжі.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я