Про підсумки роботи в рамках акції «16 днів проти насильства»

Впродовж останніх років з 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходить акція «16 днів проти насильства». Міжнародна акція «16 днів проти насильства» ініційована Центром Жіночого Глобального лідерства у 1991 році з метою привернення уваги громадськості до проблем насильства в сім’ї, а також активізації діяльності державних структур і громадських організацій з метою захисту прав жінок та формування ненасильницької ідеології в суспільстві.

До проведення акції “16 днів проти насильства” може долучитися:  кожна особа, яка своїми власними діями (підтримкою, розповіддю про власний досвід, порадою) може призупинити насильницькі дії;  кожна організація, яка може долучитися до проведення даного заходу, провести будь-який захід спільно з іншими організаціями;  кожна особа, яка говорить вголос про неприпустимість побиття, психологічного, фізичного та інших видів насильства.

До акції активно долучився і наш коледж. Розпочалася акція у коледжі з інформаційної хвилинки «Як уникнути домашнього насильства», яку провели студенти 531 групи Бабак Ю. та Нетеів І. з метою привернення уваги студентів до проблем насильства в сім’ї,  жорстокого поводження з дітьми.

28 листопада 2018 року в рамках акції «16 днів проти насильства» практичним психологом Баль О. В. та студентами 222 групи була проведена година спілкування для студентів 531, 211, 222 групи спеціальності «Соціальна робота» та «Дошкільна освіта» «Насильство: про це варто знати».

Година спілкування мала на меті посилити інформаційно-просвітницьку роботу, яка направлена, в першу чергу на розширення та поглиблення знань про всі види насилля (психологічне, сексуальне, економічне, фізичне); привернути увагу студентської молоді до актуальної на сьогоднішній день проблеми подолання насильства у сім’ї і жорстокого поводження з дітьми, а також донести до присутніх розуміння того, що насилля є порушенням прав людини.

В ході години спілкування було наголошено на тому, що останнім часом особливо гостро постала проблема булінгу та кібербулінгу, на яку потрібно звертати увагу психологам, педагогам, батькам. Кібербулінг може призвести до депресії, знервованості, небажання займатися діяльністю. Тож під час зустрічі студенти розширили свої знання про види кібербулінгу, переглянули цікаві відеоролики що до даної проблеми; студенти мали можливість попрацювати у підгрупах і розробили поради для молоді «Як захистити себе в мережі Інтернету».

На завершення роботи студенти поділилися своїми думками, як можна захистити світ від всіх форм насильства, щоб зберегти честь і гідність людини.

30 листопада 2018 року було проведено акцію "Біла стрічка", до якої долучилися усі учасники освітнього процесу. Ініціатори акції, психолог О. Баль, викладач психолого-педагогічних дисциплін В. Таран та студенти 222 групи мали на меті привернути увагу учасників акції до проблеми насильства у сучасному суспільстві. В ході акції організатори пропонували всім, хто проти будь-яких форм насильства стосовно жінок, висловити свій протест, закріпивши білу стрічку на плакаті, на паркані коледжу, та прийнявши повітряну кульку із символічною білою стрічкою.

Соціальним педагогом Коваленко С.Л. разом з студентами Бабак Ю. та Нетеїв І. була проведена година спілкування «Ми проти насильства» для студентів 531 групи, де студенти ознайомились з поняттям «насильство», видами насильства, причинами виникнення агресивної поведінки серед людей, підняли питання щодо ефективних засобів зменшення цього явища в сучасному житті молоді, розглянули способи захисту особистості в ситуації насильства.

30.11.18 р. студенти 531 групи під керівництвом соціального педагога Коваленко С.Л. провели у нашому місті акцію «Зупинимо насильство разом!»: розповсюдили інформаційні буклети серед населення.

4 грудня 2018 року в межах акції «16 днів проти насильства» працівники Центральної районної бібліотеки Строкань Л. Л. та Авруцька Л. В. запросили практичного психолога Баль О. В. та студентів 222 групи спеціальності «Дошкільна освіта» Матвієнко А., Шведченко Ю., Пономаренко К., Солошенко М., Левицького С., Харченко Н. до співпраці в рамках тижня права. В межах заходів, ініційованих ЦРБ для юних читачів, якими стали учні 8-9 класів ЗОШ №4 м. Лебедина та ЗОШ села Межирич, студенти підготували та провели годину спілкування «Толерантність – шлях до миру!

Протягом зустрічі студенти педагогічного коледжу познайомили присутніх з поняттям «толерантність» та історією виникнення даного терміну. Учасники заходу працювали в підгрупах, обговорювали ситуації, провели самодіагностику, побували у ролі дослідників, істориків, науковців та юристів, а також створили емблему толерантності. Наприкінці зустрічі присутні закріпили емблеми толерантності на гілочці, яку тримав голуб миру на знак того, що вони підтримують толерантне ставлення до всіх людей на планеті.

Під час години спілкування організатори зустрічі запропонували присутнім приєднатися до акції «Біла стрічка», яка взяла свій початок 30 листопада в стінах педагогічного коледжу.

Організатори заходу звернули увагу на те, що немає виправдання бездушності, цинізму, агресивності та жорстокості. І щоб не потонути в хвилях гніву, незадоволеності життям, які накладаються на не зовсім здоровий соціальний фон, закликали всіх берегти в собі людське, поважати в собі людину, бути взірцем людяності, доброти і любові.

Підводячи підсумки тижня, всі учасники дійшли висновку, що проблема насильства вимагає цілеспрямованих та обміркованих дій педагогів, медиків, підтримки соціальних служб, правоохоронних органів, держави, а головне – самого населення, кожного з нас особисто, адже недарма говорять: «Хочеш змінити світ – почни з себе».

Психологічна служба коледжу

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я