Збережи пам'ять. Збережи правду.

Батьківська категорія: Новини

27 листопада до Дня пам’яті жертв голодоморів у  коледжі відбулася онлайн-конференція «Збережи пам'ять. Збережи правду» учасниками якого стали члени історичного наукового товариства, студентство та педагогічні працівники коледжу.

Наскрізною лінією конференції стала історична інформація, що голодомор – це геноцид українського народу, вчинений комуністичним
тоталітарним режимом з наміром знищити, цілком чи частково українську
національну групу. Способом  реалізації геноциду став штучний масовий голод, організований керівництвом комуністичної партії Радянського Союзу та Радянської України. Україна внаслідок геноциду 1932 – 1933 років, масових штучних голодів 1921 – 1923 та 1946 – 1947 років втратила мільйони людських життів. Через страшні масштаби злочину та цілеспрямовану політику тоталітарного режиму приховування правди про нього, вчені досі продовжують обговорювати точну кількість жертв Голодомору 1932 – 1933 років. Але мова йде про мільйони обірваних, вбитих страшною зброєю масового ураження – голодом – людських життів, а також те, що радянська влада злочинно замовчувала факт голоду  в Україні.

Понад 80  років віддаляє нас історія від тих жахливих днів, але і до цього часу жахливо ступати болючими стежками страшної трагедії. Досі не віриться, що на квітучій і такій родючій українській землі  раптово зник хліб, люди залишилися без зернини. І це в урожайний рік. Пухли старі й малі, вимирали родинами й цілими селами…

Нашим спільним обов'язком є гідне вшанування вбитих голодом жертв комуністичного режиму. Ми мусимо пам’ятати про кожного, кого тогочасний режим змусив страждати і гинути страшною смертю, не дав розквітнути новим паросткам життя. Треба осмислити власне минуле, зрозуміти його, адже історія повторюється. І коли люди не зроблять сьогодні висновків, то вони будуть ходити по колу. Отож, озиратися треба, щоб поплакати, бо це каяття.

У збереженні пам’яті та збереженні правди усіх присутніх закликали та спонукали учасники конференції: студентське самоврядування коледжу – Анастасія Сахарова, Вікторія Ларкіна та студенти 132 групи -  Катерина Коротич, Валерія Загребельна, Анастасія Возняк, Діана Калабішка, Юлія Деркач, Марина Козинець, Інна Чанцева та Сергій Борисович Венгеровський, викладач історії України.

Катерина Коротич, студентка 132 групи

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я