Чорнобиль… Трагедія… Наслідки…

Батьківська категорія: Новини

Ти відомий сьогодні кожному –

Не ім’ям своїм, а бідою.

Тою вулицею порожньою

Понад прип’ятською водою…

Мій Чорнобиль! Зелений пагорбе!

У якому ти жив сторіччі?

Запеклись перестиглі ягоди,

Наче кров, на твоїм обличчі.

Чорнобиль…Це слово стало символом печалі й скорботи, символом трагедії, що сталася 26 квітня 1986 року. Цими днями весь світ відзначає сумну дату Чорнобильської трагедії. У 35-ті роковини ми згадуємо трагічні події й говоримо, що подібне ніколи не має повторитися знову. Але чи дійсно достатньо уваги приділяється цій загрозі? Реальність постійно кидає нові виклики всьому людству.

Серед усіх трагедій, яких зазнало людство на планеті, аварія на Чорнобильській АЕС не має аналогів за масштабами забруднення довкілля та негативного впливу на здоров'я людей.

26 квітня члени наукового екологічного товариства разом з викладачем природничих дисциплін Шам Н.Г. провели засідання круглого столу «Чорнобиль…Трагедія… Наслідки…».

 

Ведучі засідання Сахарова Анастасія та Іщенко Юлія ознайомили присутніх та розширили їхні знання про Чорнобильську трагедію, наголосили про потенційну небезпеку радіації для усього живого. Розповіли про події того чорного дня та відвагу простих людей, які в екстремальних умовах стали героями. Пам'ять загиблих у тій трагедії присутні вшанували хвилиною мовчання. Під час засідання  звучали поетичні рядки у виконанні Деркач Юлії та Сахарової Анастасії, було продемонстровано відеоролики про Чорнобильську катастрофу.

 

Студенти, присутні на засіданні, проявили активність при обговоренні таких питань: «Чи можна було уникнути Чорнобильської аварії?», «Чи є, на вашу думку, на сьогодні альтернатива ядерній енергетиці? Яка саме?». Брали активну участь у вікторині «Що ми знаємо про Чорнобиль?».

 

26 квітня! У пам’яті українського народу цей день чорнобильського лиха, болю, суму, і забути це й викреслити із нашої пам’яті – неможливо. Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов’язаних із скорботним часом ядерного апокаліпсиса.

 

Керівник екологічного наукового товариства Н. Шам

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я