ЛІТЕРАТУРНИЙ ОНЛАЙН-МАРАФОН «ЄДНАЙМО ДУШІ СЛОВОМ КОБЗАРЯ!»

Батьківська категорія: Новини

10 березня 2021 року  викладачі та студенти КЗ СОР «Лебединський педагогічний коледж імені А.С. Макаренка» долучилися до  Всеукраїнського онлайн-марафону «Єднаймо душі словом Кобзаря»,   ініційованого Науковим центром  вищої та фахової передвищої освіти.

У вітальному слові до учасників Марафону директор коледжу Любов Білокобильська зазначила, що творчість Великого Генія, світоча людської думки тісно пов’язана з Лебединщиною. Це знайшло відображення у творах місцевих  письменників, шанувальників  творчості митця, до яких належать викладачі та студенти закладу.

У виконанні студентів Дениса Терещенка та Сергія Нижегородського прозвучали вірші місцевих поетів Володимира  Дудченка та Олександра Даниленка, присвячені Тарасу Шевченку.

У виконанні  Сніжани Мухи та Олени Луць (керівник Надія Деменко) прозвучала пісня «Ой по горі роман цвіте…», яка була написана під враженням від перебування Кобзаря на Лебединщині.

Трепетно й ніжно прозвучала поезія «Садок вишневий коло хати», рукопис якої  Тарас  Шевченко  подарував   дружині господаря  маєтку  в Лифиному  Наталії  Хрущовій,  у  виконанні Юлії  Балан.

 

Заклик  пам’ятати,  що ми українці, що ми єдиний народ, і наша сила в єдності  прозвучав   у поезії « Чому ми забуваєм Україну?», яку виконав  Кирило Колєсніченко.

  

Ми  гордимося тим, що наша лебединська земля була рідним домом поету, тому по праву може називатися Тарасовою.

Викладачі циклової комісії

філологічно-гуманітарних дисциплін

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я