Заради пам'яті

Батьківська категорія: Новини

Двадцяте століття стало для нашого народу періодом великих сподівань та жахливих потрясінь. Проголошення незалежності УНР, оголошення Соборності України давали надію на здобуття незалежності та краще життя. Разом з тим був також Голодомор, війни, репресії та важкий шлях України до 1991 року.

Ці величні і трагічні сторінки нашої історії постійно перебувають під прискіпливою увагою дослідників різних напрямків та країн. В наш час, коли іде запекла ідеологічна боротьба, надзвичайне значення мають дослідження подій нашого минулого. Не можна допустити щоб сторінки нашої історії стали предметом спекуляцій та фальсифікацій. Форпостом у цій боротьбі є Український інститут національної пам'яті.

6 лютого до Лебединського педагогічного коледжу імені А.С. Макаренка завітав головний спеціаліст південно – східного філіалу УІНП Едуард Іванович Зуб. Для зустрічі з науковцем зібралась поважна аудиторія – викладачі та студенти коледжу, працівники бібліотеки, наукові співробітники музеїв та краєзнавці міста.

Едуард Іванович ознайомив присутніх з головними напрямками діяльності Інституту національної пам'яті, розповів про історію його створення та досягнення закладу, презентував новітні видання та передав в подарунок до бібліотеки коледжу зразки видань інституту та новинки історичної літератури.

На завершення зустрічі з словами подяки виступила директор коледжу Любов Борисівна Білокобильська. Вона підкреслила значення історичної науки в сучасних умовах та подякувала науковцю за плідну і цікаву зустріч, яка справила на присутніх незабутнє враження.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я