Професіоналізм майбутнього педагога – запорука якості освіти.

Батьківська категорія: Новини

Двадцять п’ятого березня відбулась підсумкова онлайн-конференція з переддипломної педагогічної практики з використанням інструментів дистанційного навчання для студентів 141, 142 груп спеціальності 013 «Початкова освіта». Для проведення онлайн-зустрічі студентів з керівниками практики обрали платформу Googel Meet.

В онлайн-конференції взяли участь здобувачі освіти та керівники практики, наставники груп Соловей Галина Сергіївна, Михайленко Наталія Вікторівна, Удод Наталія Миколаївна, Забуга Наталія Іванівна, Кірдіщев Антон Петрович, Шамрай Людмила Григорівна та завідувач навчально-виробничої практики Клименко Людмила Анатоліївна.

Треба відзначити, що географія проходження практики студентів була досить різноманітна: м. Лебедин, Лебединський район, Сумський район, м.Тростянець, м.Ромни, Роменський район, м. Охтирка, Охтирський район, Великописарівський район,  Краснопільський район, Недригайлівський район, м. Київ, м. Дніпр,  м. Гадяч, м. Богодухів. Відзначимо, що застосування цифрових онлайн-технологій дистанційного навчання дозволило керівникам практики та викладачам надавати студентам під час практики консультативну допомогу в опрацюванні завдань практики.

В умовах сьогодення, коли на ринку праці потрібні фахівці найвищого ґатунку, перед студентами четвертих курсів стоїть важлива мета – здобути практичні навички та уміння, необхідні для майбутньої професії вчителя. Та ще й не просто здобути ці навички та вміння, а на практиці переконатись у їх міцності, досконалості, дієвості.

Неабияку можливість для творчості, для здобуття професійного досвіду, надає переддипломна педагогічна практика, про яку так мріють студенти-випускники, адже саме вона стає творчою майстернею для молоді. Завданнями цього виду практики є надати можливість адаптуватись молодим фахівцям до вимог освітніх закладів.

Під час конференції студенти поділились досвідом проходження практики, розповіли про виконання програми практики, успіхи, досягнення, здобуті знання, вміння та навички, продемонстрували презентації своїх здобутків, відеоролики, світлини, зразки наочності та методичних матеріалів. Значна увага була сконцентрована на особливостях організації освітнього процесу в класах Нової української школи.

Загалом, студенти і викладачі відзвітували про проходження практики, поділилися враженнями, обговорили недоліки та шляхи оптимізації такої практики у майбутньому.

Підсумкова конференція з переддипломної практики студентів спеціальності 013 «Початкова освіта» засвідчила, що студенти 4-х курсів коледжу впевнено почуваються на першій сходинці їх педагогічного становлення. 

Завідувач навчально-виробничої практики Л.Клименко

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я