ХОЧЕШ ЗМІНИТИ СВІТ – ПОЧНИ З СЕБЕ!

Батьківська категорія: Новини

Онлайн-кафе «Хочеш змінити світ – почни з себе». У такій інтегрованій формі відбулося засідання методичного об’єднання  заступників директорів з виховної роботи закладів фахової передвищої педагогічної освіти Центрального регіону на базі Лебединського педагогічного фахового коледжу. За філіжанкою кави та чаю разом із студентством коледжів відбулося обговорення питань про роль студентського самоврядування в демократизації освіти.

Студентське самоврядування є важливим фактором розвитку і модернізації суспільства, виявлення потенційних лідерів, вироблення у них навичок управлінської та організаторської роботи з колективом, формування майбутньої еліти нації. Діяльність студентського самоврядування є конкретною реалізацією громадянських прав студентів, формування у них почуття відповідальності, вміння вирішувати соціальні, економічні та культурно-освітні проблеми. Водночас студентське самоврядування є дієвою формою самовиховання.

У форматі діалогу із застосуванням презентаційного та відеоматеріалу, peint-схеми, челенджа представники студентського самоврядування коледжів представили свою участь в реалізації такого важливого для нинішнього суспільна напрямку виховної діяльності як  національно-патріотичний. Обговорюючи блок  «Патріотизм – це відчуття того, що все, що відбувається в моїй  країні, в моєму місті та в моєму  закладі освіти  мене стосується і залежить від мене. Я – творець майбутнього», студенти КНЗ ФПО «Корсунь-Шевченківське педагогічний фаховий коледж імені Т.Г.Шевченка» ЧОР та КЗ КОР «Ржищівський гуманітарний фаховий коледж»  продемонстрували активну громадянську позицію, небайдужість до сучасних подій в Україні та прагнення бути творцем майбутнього нашої держави.   

Екологічний аспект виховного впливу «Людство має переглянути свої життєві позиції та принципи, відчути себе невід’ємною частиною природи й зрозуміти, що духовне здоров’я  людини тісно пов’язано зі здоров’ям природи» презентували КЗ  КОР  «Богуславський гуманітарний фаховий коледж імені І.С.Нечуя-Левицького» та Бердичівський педагогічний фаховий коледж ЖОР.  

КЗ «Прилуцький гуманітарно-педагогічний фаховий коледж імені І.Я.Франка» та Фаховий коледж «Універсум» Київського університету імені Бориса Грінченка сконцентрували увагу на моральному аспекті, розкриваючи блок обговорення «Моральне переконання - це ідеал, вершина морального розвитку, шлях до якої лежить через єдність моральної звички і моральної свідомості», адже метою освіти є виховання високих моральних якостей особистості.

Підтвердженням цього стала презентація досвіду волонтерської діяльності студентами коледжів КЗ СОР «Лебединський педагогічний фаховий коледж імені А.С.Макаренка» та КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж». Представники самоврядування наголошували, що робити добрі справи можуть усі і одна добра справа може змінити світ: «Визначальний  принцип волонтерства – діяти за покликом душі, з почуттям потреби реалізувати свою громадянську позицію». 

Студентське самоврядування КЗ СОР Путивльського педагогічного фахового коледжу   імені С.В.Руднєва» та Коростишівського педагогічного фахового коледжу імені І.Я.Франка визначило, що  пріоритетним напрямком життєвої позиції студентської молоді  є здоровий спосіб життя.  І як майбутні педагоги зауважили, що на даний час є соціальне замовлення на освітян, які володіють здоров`язбережувальними освітніми технологіями  «Здоровий дух в здоровому тілі — ось короткий, але повний опис щасливого стану в цьому світі».

Пишаємося, що маємо таку прогресивну, рушійну, відповідальну, креативну молодь. Вона генерує такі ідеї та тренди, які змінюють майбутнє, а наша молодь – це майбутнє України.

Оксана Колесник, заступник директора з виховної роботи.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я