Безоплатна правова допомога

Батьківська категорія: Новини

12.09 2019 року викладачем соціально-економічних дисциплін Кобзар Я.М. було проведено інформаційну годину зі студентами 541 групи, під час якої  вони дізналися про безоплатну правову допомогу.

Цього дня слухали юристку Лебединського бюро правової допомоги Євгенію Логвіненко, яка повідомила,  що таке безоплатна правова допомога, де її можна отримати, хто має право на вторинну правову допомогу.

«Безоплатна правова допомога - правова допомога, що гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету України, місцевих бюджетів та інших джерел. Отримати таку допомогу має право кожен. Тож звернутися за наданням зазначеної допомоги мають право не лише громадяни України, а й іноземні громадяни, особи без громадянства, біженці, тобто усі особи, які перебувають під юрисдикцією України. Безоплатна вторинна правова допомога полягатиме у наданні таких правових послуг: захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складання документів процесуального характеру. Право на безоплатну вторинну правову допомогу, на відміну від первинної, мають лише окремі категорії осіб, визначені Законом, з урахуванням двох критеріїв – критерію малозабезпеченості та належності до тих категорій осіб, для яких законами вже закріплено право на безоплатну правову допомогу», - повідомила присутнім Євгенія Логвіненко.

Формат заходу перейшов в інтерактивну гру «Важниця» правова. Студенти вирішували завдання з правознавства з різних життєвих ситуацій, як от: який суд є найвищим у системі судоустрою України; з чого складається ім’я фізичної особи;  як називається людина як учасник правових відносин; як називаються особи, які подали заяву про реєстрацію шлюбу та ін. Цією грою студенти закріпили свої знання з правознавства.

Наприкінці зустрічі студенти  отримали інформаційні буклети з контактними даними бюро.

У нашому місті у бюро правової допомоги можна звернутися за адресою: пл.Собора,29 або зателефонувавши за номером гарячої лінії 0 800 213 103.

 

Кобзар Я. М., викладач соціально-економічних дисциплін, юрисконсульт коледжу.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я