«Боромля - 2018»

Батьківська категорія: Новини

18-19 серпня на  Тростянеччині під патронатом голови Сумської обласної державної адміністрації Миколи Клочка відбувся  ХХVІІІ Всеукраїнський сільський фестиваль мистецтв «Боромля - 2018» та ХХІУ Всеукраїнський конкурс на краще виконання творів про українське село», в якому взяли участь 250 виконавців з Полтавської, Харківської, Сумської, Київської областей.

Фестиваль "Боромля" започаткований у 1990 році Всеукраїнською творчою спілкою „Асоціація діячів естрадного мистецтва України”, Міністерством аграрної політики України, Національною телекомпанією України, Національною радіокомпанією України. Фестиваль проводиться за підтримки Сумської обласної державної адміністрації та Сумської обласної ради.

Фестиваль “Боромля” є професійним сільським мистецьким святом. Одним із центральних заходів фестивалю є Всеукраїнський конкурс на краще виконання творів про українське село, в якому беруть участь професійні виконавці і ансамблі, учні і студенти спеціальних навчальних закладів мистецтва і культури України, кращі представники самодіяльної і художньої творчості. Для оцінки виступів учасників конкурсу створюється журі, до складу якого входять провідні фахівці естради, педагоги, продюсери, представники державних і громадських організацій. Головою журі протягом багатьох років поспіль був Герой України, народний артист СРСР і України, академік Дмитро Гнатюк.

На церемонії відкриття  голова журі Фестивалю «Боромля – 2018» почесний президент творчої спілки «Асоціація діячів естрадного мистецтва», заслужений діяч мистецтв України, поет-пісняр Віктор Герасимов привітав гостей та учасників фестивалю, відзначив надзвичайну творчу атмосферу заходу та наголосив, що чарівна сумська земля дала життя багатьом творчим особистостям.

Лебединський педагогічний коледж імені А.С. Макаренка достойно представила студентка Півторака Ілона. Вона цікаво і талановито виконала дві конкурсні композиції, отримала схвальні відгуки журі, бурхливі оплески глядачів і виборола звання Лауреата І премії.

У святковій концертній програмі, що відбулась на стадіоні у с. Боромля, взяли участь лауреати та гості фестивалю: заслужений діяч мистецтв України Валерій Козупиця, заслужена артистка України Світлана Дудко, актори Сумського обласного академічного театру драми та музичної комедії імені  Щепкіна Владислав Писарєв та Дмитро Некрасов, заслужені артисти України Любов та Віктор Анісімови, заслужений артист України Владислав Придатченко, народний артист України Олег Дзюба, випускник нашого училища популярний співак Олександр Кварта.

Яскравим фіналом фестивалю став святковий феєрверк.

Побажаємо Ілоні та її керівнику Деменко Н.М. творчих успіхів та перемог!

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я