Усний журнал «Книга для батьків»

Батьківська категорія: Новини

«Правильне виховання дітей - це наша щаслива старість, погане

виховання - це наше майбутнє горе, це - наші сльози, це - наша провина

перед іншими людьми, перед усією країною».

А.С.Макаренко

 

Яскрава зірка А. С. Макаренка спалахнула ненадовго, багатозвучна поема рідкісної душі обірвалась дуже рано. Однак створена ним нова педагогіка зробила його ім'я безсмертним, відкрила нові горизонти для удосконалення теорії і практики виховання.

У своїх працях Антон Макаренко розглянув широкий спектр проблем, пов’язаних з вихованням підростаючого покоління, серед них і проблему виховання дітей у родині, оскільки, «виховуючи дітей, нинішні батьки виховують майбутню історію нашої країни, а отже, й історію світу». Погляди вченого на сімейне виховання протягом його педагогічної діяльності зазнали еволюції, обумовленої соціально-економічними змінами в суспільстві. Але й сьогодні, в умовах незалежної України, Нової української школи вони не втрачають своєї значущості.

20 березня, в рамках Макаренівської декади, викладачі Сердюк В.П. та Кравченко О.М. разом із студентами четвертого курсу підготували і провели усний журнал присвячений твору А.С.Макаренка «Книга для батьків».


Цей  художньо-теоретичний  твір, розкриває проблеми сім'ї та сімейного виховання дітей. І не дивлячись на те, що ця книга написана досить давно, питання, що розглядаються в ній, до цих пір актуальні. І насилу можна знайти книгу, в якій вони були б розкриті настільки ж легко, повно і доступно.

Захід розпочався з слухання уривків класичних творів Шуберта, які часто слухав видатний педагог.

Ведучі виховного заходу Гранкіна Юлія (143 гр.) та Синиця Аліна (141 гр.) познайомили присутніх студентів четвертого курсу шкільного відділу з деякими цікавими історіями із життя Антона Макаренка та зробили короткий огляд книги «Книга для батьків».


Крім дев’яти розділів першої частини, є також друга частина, яка включає в себе цикл лекцій для батьків. Так, студентка Сидоренко Яна (142гр.) познайомила присутніх з лекцією «Гра», наголосивши на тому, що  «..яка дитина в грі, такою вона буде і в праці». У своєму виступі на тему «Виховання в праці» Карпенко Юрій (141 гр.) розкрив роль батьків у підготовці дітей  до трудової діяльності в сім'ї.


Цікавим і актуальним був виступ Гусейнова Артура (441 гр.) на тему «Статеве виховання», який охарактеризував засоби статевого виховання в сім'ї, використавши змістовне відео, що переконливо доповнило його виступ.

У своєму виступі Сіренко Вікторія (143 гр.) розкрила суть лекції «Виховання культурних навичок» поєднавши з сучасністю.


Викликало жваве обговорення фрагмент із фільму «Великі та маленькі» (екранізація твору «Книга для батьків»).


А.Макаренко завжди підкреслював, що «Книга для батьків» — аж ніяк не методика сімейного виховання, оскільки її мета — привернути увагу батьків, вихователів до вузлових питань сім’ї. І справді, невмируща цінність книги та інших робіт у тому, що вони допомагають формувати педагогічне мислення не лише у батьків, а й вчителів,  розв’язують складні етичні проблеми, ґрунтуючись на аналізі мотивів поведінки й учинків людей у конкретних соціально-політичних і економічних умовах.

На завершення зустрічі ведучі закликали всіх пам’ятати слова А.С.Макаренка: «Найкращі діти бувають у щасливих батьків…».

 

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я