Звіт про декаду

Батьківська категорія: Новини

Декада циклової комісії викладачів шкільної педагогіки та психології традиційно розпочалася з випуску психолого-педагогічних газет та інформаційних бюлетнів.

Члени педагогічно-пошукового товариства (кер. Мандрико Т.В.) підготували черговий номер газети «ПСИХОЛОГіЯ». У ній розміщені матеріали про видатних психологів – ювілярів 2017 року. Зацікавлять читачів і рубрики: «Поради психолога», «Роздуми над проблемою», «Цікаві факти про мозок».

Комплекс педагогічних газет під девізом «Якість освіти — націленість на майбутнє» виготовлений викладачами-методистами Кравченко О. М. іМірошніченко Л. В.

У матеріалах газет висвітлено такі аспекти:

-     «Зілля мудреців», де подані думки видатних людей про якість освіти.

-     Окремим бюлетенем висвітлена «Педагогічна мудрість Т. Г. Шевченка» (оскільки декада викладачів шкільної педагогіки збіглася із шевченківськими днями).

-     «Створення ситуації успіху — шлях до якісної освіти». Тут уміщено рекомендації студентам-практикантам щодо організації роботи з різними категоріями учнів та подано рекомендовані прийоми цієї роботи.

-     «Досягаємо ефективності роботи». Висвітлюється практична реалізація інноваційних технологій викладачами циклової комісії та студентами шкільного відділення.

-     Проведений моніторинґ результативності освіти серед викладачів та студентів IV курсів.


Викладачем Мірошніченко Л.В. проведений майстер-клас з методики виховної роботи та практики з позанавчальної виховної роботи для студентів 121 групи на тему «Форми виховної роботи та їх використання вчителем початкової школи». До уваги студентів та викладачів був представлений виховний захід «Щоб у серці жила Україна», проведений у формі ерудит-шоу, в якому взяли участь учні 4-А класу ЗОШ№7 (класовод Калініченко А.В.).

Нестандартна форма проведення, використання цілої низки інтерактивних методів і прийомів ( «Мікрофон», «Асоціативний кущ», «Розсипанка», робота в творчих групах, «Поясни слово», «Віночок побажань»,  рольова гра, «Шифрувальник», «Сонечко передбачень», робота в парах)  допомогли студентам в усвідомленні того, що вчитель є ключовою фігурою освіти, а рівень його професійної підготовки є пріоритетною складовою успішності школи.


Така форма, коли викладач працює безпосередньо з учнями,  є новою в практиці роботи викладачів училища, та вона дає можливість  посилити  професійну спрямованість студентів, забезпечити фундаментальність базової підготовки, допомагати студентам у реалізації ідей Маніфесту Гуманної педагогіки та Кодексу честі і служіння вчителя в ході проходження педагогічної практики,  формувати фахівця, який є не тільки різностороннє розвиненою особистістю, але й спеціалістом, спроможним ефективно розв’язувати професійні задачі за допомогою новітніх технологій, здібним до самостійного перенавчання, самостійного удосконалення власної підготовки.

Членами педагогічно-пошукового товариства проведено виховний захід «Людина полум’яного серця»(віртуальна зустріч з видатним  педагогом -земляком – А.С.Макаренком). Студенти підготували цікавий матеріал з життя і діяльності Антона Семеновича Макаренка, переглянули документальні фільми «Завоювання Куряжу» та «Генії  і злодії. Антон Макаренко», що дозволило  краще зрозуміти виховну систему видатного педагога, яка допомогла  3000 вихованців його закладів стати повноцінними громадянами країни.

Студенти 4 курсу 142 групи(під керівництвом викладача Михайленко Н.В.) запросили третьокурсників поповнити власні «педагогічні скарбнички» ізапропонували їмсвої знахідки щодо організації початку уроку: вправу «Привітання», «Асоціативне гроно», дидактичну гру «Кольорові привітання», «Музичний вступ», налаштування «Добрі очі, добрий погляд»

В рамках Макаренівської декади, викладачами Кравченко О.М. та Сердюк В.П. був в підголений та проведений усний журнал за «Книгою для батьків» для студенів ІУ курсів. Мета якого продовження вивчення педагогічної спадщини А.С.Макаренка, як одного із великих педагогів усіх часів  і народів.

Короткий огляд цього художньо-теоретичного  твору А.С. Макаренка, присвяченого проблемам сім'ї та сімейного виховання дітей, дав можливість четвертокурсникам переконатись в тому, що питання, які розглядаються в ньому, до цих пір актуальні. Його думки та поради, з приводу сімейного виховання, не можна вважати лише надбанням минулого, вони належать сучасності й належатимуть майбуттю, залишаються цінними, актуальними, глибоко повчальними для батьківської громадськості незалежної України.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я