Україна вільна творити майбутнє.  День Гідності та Свободи

Батьківська категорія: Новини

Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробили цілих дві революції – Помаранчева  2004  та події на Майдані  2013  - революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли її громадяни продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

Переломним в політичній історії України став 2004 рік, коли всю країну сколихнула Помаранчева революція, а події 21 листопада 2013 року – 22 лютого 2014 року стали етапом прояву українцями неабиякої сили, мужності, гідності, віри та міцності духу. Вони показали всьому світу, що вищою метою для українського народу є збереження людських цінностей та основ демократії. Проте за відстоювання цих ідей довелося заплатити дорогою ціною – кров’ю «Небесної Сотні» – патріотів, які поклали своє життя на вівтар для захисту громадянських прав своєї країни.

Завдяки людям, яким небайдужа доля України, в цілому і кожного із нас окремо, ми маємо можливість і досі залишатися незалежною, нескореною країною. Тож шануймо тих сміливих, відважних, гідних своєї держави громадян.

З метою утвердження демократичних цінностей, ідеалів свободи та справедливості,  з нагоди  вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції, Революції Гідності та до Всеукраїнського дня Гідності в Україні в коледжі був проведений онлайн-захід «Україна вільні творити майбутнє», який висвітлив доленосні сторінки історії України початку XXI століття. У заході взяли участь студенти 241 групи, представники студентської держави «ОЛЕАНДА» та  викладачі  коледжу.

Україна вже заплатила високу ціну за те, що обрала свободу, вшановуючи пам'ять «Небесної Сотні». І до цього часу відстоюється право на демократичний вибір України та захищається територіальна цілісність нашої держави і, на превеликий жаль,  гинуть сини та доньки неньки України.  Пам’ятаймо їх.

Любімо, поважаймо та шануймо нашу Україну, ми гідні та вільні громадяни своєї держави.

Ярослав Венгеровський, викладач суспільних дисциплін

 

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я