Квест-студія «Таємними лабіринтами телебачення»

Батьківська категорія: Новини

«Розвиток критичного мислення учнів початкових класів: практичний аспект»

Сьогодні, в процесі бурхливого розвитку освіти, у ході запровадження Нової української школи виникає потреба по-новому подивитися на сучасний урок, на його структуру, форми, технології проведення. Сучасний  урок  вже  не  можна  уявити  собі  без  новітніх  технологій.

Кожен учитель шукає стежки до душ дітей, щоб завоювати в них довіру й викликати інтерес до оволодіння знаннями й виховання в собі найкращих людських рис. Немає не талановитих дітей. Наше завдання: допомогти учню знайти свій шлях, свою власну позицію. Саме педагог приводить дитину в храм Науки й запалює вогник вічного горіння пізнання.

Робота, що пов’язана з викладанням,  завжди вважалася дуже складною, але в той же час поважною діяльністю. Дуже точно про вчителя писав відомий публіцист, педагог і філософ Симон Львович Соловейчик: «Він актор, але його глядачі і слухачі не аплодують йому. Він скульптор, але його роботи ніхто не бачить. Він лікар, але його пацієнти рідко дякують за лікування та далеко не завжди бажають лікуватися. Де ж йому взяти сили для щоденного натхнення? Тільки в самому собі, тільки у свідомості величі своєї справи».

Студенти 142 групи  завітали до квест-студії «Таємними лабіринтами телебачення», де мали можливість обговорити і висловити свої думки щодо формування критичного мислення в учнів як одного з наскрізних завдань освітнього процесу, про який йдеться у Концепції нової української школи. Учасники даючи відповіді на проблемні запитання:  «З  чого починати формування критичного мислення? Як навчати дітей розрізняти факт і суб’єктивне бачення, не піддаватися на маніпуляції?», дійшли висновку, що потрібно використовувати методи формування критичного мислення інтелект-карта, фішбоун, метод ПРЕС, різнокольорові капелюшки, розумний куб, сенкан, асоціативний кущ,  мозаїка (Джигсоу 1), ромашка Блума та багато інших.

Учасники долаючи  теле-перешкоди демонстрували свої здібності, були активними, кмітливими,  компетентними, професіоналами своєї справи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Викладач педагогіки СОЛОВЕЙ Г.С.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я