Пам’ятай про Крути.

Батьківська категорія: Новини

Славних хлопців-добровольців зібралося триста,

А дорога, наче доля, – коротка, терниста.

Ой ви, Крути, ой ви, Крути, заступіть собою,

Бо проллється кров юнача цілою рікою.

Більше ста років відділяє нас від події, що відбулася  біля невеличкої станції Крути на Чернігівщині 29 січня 1918 року. Але невмируща пам’ять про неї живе в душі українського народу, ятрить його серце. У цей день жменька юнаків у нерівному бою віддала своє життя, але відстояла честь України...

 

«29 січня Україна вшановує героїв, які віддали своє життя за Україну, показавши, що воля українського народу до визволення є твердою і непереможною. Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі… Ця битва стала символом нескореного духу нашої нації». Такими рядками розпочався захід, приурочений Дню пам’яті героїв Крут. Його підготували та провели студенти 111 групи.

Ведучі заходу Васюк Анна та Коваленко Анна розповіли студентській аудиторії про подвиг українських студентів та гімназистів під Крутами.

Не залишили байдужими присутніх вірші, які декламували Лапіна Надія, Третяченко Дар’я, Оверчук Анжеліка, Шарапова Анастасія, Бессараб Валентина, Мазуренко Світлана та Безкоровайна Катерина.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять полеглих героїв.

Фото- та відеоматеріали, представлені глядацькій аудиторії, продемонстрував Клименко Анатолій.

В ході заходу прозвучали пісні у виконанні Рижової Анастасії та Луць Олени (321 гр.). Музичні номери підготувала викладач музичних дисциплін Деменко Н. М.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Викладач соціально-економічних дисциплін Пархоменко Т. М.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я