Довгоочікувана зустріч з театром.

Батьківська категорія: Новини

Все те, що почуває наша душа у вигляді неясних відчуттів,

театр підносить нам у гучних словах і яскравих образах,

сила яких вражає нас.

Шиллер Ф.

В рамках декади циклової комісії філологічно-гуманітарних дисциплін 14 листопада студенти та викладачі КЗ СОР « Лебединського педагогічного коледжу імені А.С.Макаренка» мали змогу переглянути виставу Сумського академічного театру драми та музичної комедії імені М.С.Щепкіна «Мартин Боруля» за мотивами відомої п`єси Івана Карпенка-Карого. Треба зазначити, що сюжет твору побудований на реальних фактах з історії родини Тобілевичів.

Часи змінюються, а проблеми залишаються…. Вистава порушує одну з вічних людських матерій – підміну моральних і духовних цінностей соціальним статусом. Амбіції головного героя – бути "сопречисленним у дворяни", приводять його до повного фізичного і духовного спустошення! Але життя дарує другий шанс для усвідомлення, що головне не чин, а порядність, чесність та відвертість. Безліч актуальних життєвих ситуацій, колоритний гумор та соковита гра акторів змусили бути задоволеними виставою.

Коли на сцені стали з’являтися герої, можна було помітити дивну річ: із розвитком дії починаєш ніби приміряти на себе роль того героя, котрий найбільше тобі подобається. Те саме відбувається, коли читаєш книгу, бо, співчуваючи героєві, стежачи за його життям, сам ніби стаєш його другом чи знайомим, сусідом чи колегою. Але в театрі цей герой живий і перебуває за кілька метрів від тебе.

Кожен з акторів неповторно передав характер та внутрішній світ героїв, що ще більше притягувало увагу глядачів.  Особливо сподобалась глядачам гра акторів: Анатолія Красовського (Мартин),  Вікторії Рашевської –Горбань (Марися), Артема Кнопіка (Микола) та Віталія Хоменка (Омелько).

Неперевершеними були різноманітні смішні сцени, із яких найбільшим гумором сповнені діалоги миж Мартином і його слугою Омельком. Великої емоційності додавав  музичний супровід.

Драматург підводить нас до думки, що гідність людини визначають не належність до привілейованого соціального стану, а чесна трудова діяльність, простота і щедрість у взаєминах із людьми.

В цілому, враження від вистави лише позитивне! На сцені були порушені життєво важливі питання, які актуальні і в сучасному суспільстві.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я