Чорнобиль не має минулого

Батьківська категорія: Новини

Чи буде квітень, як завжди

Дарунком весняної здоби.

Чи власним іменем біди

Ми назвемо його Чорнобиль?

Чи може викреслим його

З календарів своїх допоки

Нас теплий грітиме вогонь

Ще не відкритих ізотопів?

Безмежна мисль, немає меж

Її спинити годі!

І ти, Чорнобилю, ти теж

Не маєш меж сьогодні.

Такими словами розпочалась виховна година «Чорнобиль не має минулого», яка відбулася в рамках декади  циклової комісії викладачів природничих дисциплін з методиками навчання.

Виховну годину  підготували та провели студенти 142 групи разом з наставником Жовбою О.А.

В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня 1986 року.  Саме в цей день сталась найбільша трагедія не тільки України, а й усього людства – вибух на Чорнобильській АЕС.

Ця трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців. Її наслідки ще відчуватимуть на собі майбутні покоління. Вона вважається найжахливішою катастрофою в історії людства.


Чорнобиль –  код національної трагедії  і, разом з тим, безмежної мужності і людської гідності. Вже тридцять років живуть люди з присмаком полинової гіркоти, вже тридцять років здригаються, вдивляючись і прислухаючись до новин, пов’язаних з «мирним атомом». Випробування,  довжиною в тридцять два роки,  долає вже друге покоління.

Для України час ніби розділився на дві частини:  до 26 квітня 1986 року і після нього. В історію він увійшов назавжди як код національної трагедії.

Ведучі заходу Олена Яковлєва та Єлизавета Бугайова розповіли присутнім про події того чорного дня та відвагу  простих людей, які в екстремальних умовах стали героями.   Пам'ять  загиблих у тій трагедії  присутні вшанували хвилиною мовчання.


Ведучі ознайомили присутніх та розширили їх знання про Чорнобильську трагедію, наголосили про потенційну небезпеку радіації для усього живого.

Під час заходу звучали поетичні рядки  у виконанні Сидоренко Яни, Перепелиці Анни, Омельченко Катерини та Кобзарь Ангеліни, демонструвались документальні фільми про Чорнобильську катастрофу, звучали пісні у виконанні Сергія Остапенка (керівник Надія Деменко, концертмейстер Олександр Деменко), Софії Бубон· та Тетяни Замниус· (керівник Надія Деменко).



До роковин Чорнобильської трагедії відбувся і  конкурс екологічного плакату «Цього не можна забути…»

Активну участь взяли групи: 222, 531, 211, 511, 441, 121, 122,421,111, 112.


26 квітня! В пам’яті українського народу це день чорнобильського лиха, болю, суму, і забути це й викреслити із нашої пам’яті – неможливо.

О. А. Жовба, наставник 142 групи

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я