День Європи

Батьківська категорія: Новини

Європа — один з осередків світової цивілізації, батьківщина Великих географічних відкриттів, промислових революцій, історичних міст та великих міських агломерацій, піонер міжнародної економічної інтеграції. Сучасна Європа відіграє провідну роль в ООН, в інших міжнародних організаціях та союзах. Отже, в Європи є перспектива перетворення в район миру та міжнародного співробітництва. Сучасне завдання всіх європейців — мобілізація потенціалу європейських народів та об’єднання їхніх зусиль у боротьбі за мир та безпечну Європу, за збереження безцінної спадщини європейської культури та цивілізації.

З 2003 року третьої суботи травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року.

Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи.

У 2020 році День Європи в Україні припадає на 16 травня.

Для українців це особливий день. Ще з античних часів Україна є повноправною та невід’ємною частиною європейської спільноти – великої родини, об’єднаної прогресивними демократичними поглядами. Цей день – чудовий привід вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи.

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права, та враховує інтереси всіх учасників. Основна ідея загальноєвропейського Дня – кожний мешканець континенту, незалежно від своєї національної належності і громадянства, має відчути себе вільним у «Європейському домі».

Шановні колеги та студенти! Щиро вітаємо з Днем Європи! Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, а у серці кожного українця. Зі святом!

З нагоди Дня Європи студенти першого курсу беруть участь у проходженні вебквесту «Подорож країнами Європи». Бажаємо успіхів у подорожі та пізнанні історії країн Європи.

Всіх охочих також запрошуємо долучитися до вебквесту 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc9jNpjEQvEuf53NUg3joqE8R3SCq2vlwg0BPm_CFd4YWHd4w/viewform

Тетяна Пархоменко, викладач всесвітньої історії

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я