Передаймо нащадкам наш скарб - рідну мову

Батьківська категорія: Новини

Як парость виноградної лози,

Плекайте мову.

Пильно й ненастанно

Політь бур’ян.

Чистіша від сльози

Вона хай буде.

Вірно і слухняно

Нехай вона щоразу служить вам,

Хоч і живе своїм живим життям.

(Максим Рильський)

До Міжнародного дня рідної мови  у Вищому комунальному навчальному закладі  Сумської області «Лебединське педагогічне училище імені А.С.Макаренка» проведено мовознавчу годину «Мова – духовний скарб нації».

Свято підготовлено викладачами циклової комісії філологічно-гуманітарних дисциплін Лимар Л.І., Зеленською Г.М. та викладачем музичних дисциплін Деменко Н.М.

Мета свята – усвідомлення молоддю, що мова є ознакою нації, вона формує її національний менталітет, зберігає культурні здобутки та звичаї, є живим свідком історії народу, утвердити прагнення майбутнього педагога до вивчення та удосконалення української мови, що є прикметною рисою сучасності, а це робить майбутнього вчителя, вихователя компетентним, професійним, конкурентно спроможним.

На свято завітали студенти 1-3 курсів.

З перших хвилин присутні дізналися про зародження свята, виникнення та розвиток мови, її неповторність, багатство, красу, мелодійність української мови, яку визнав світ. Душевно декламували студенти вірші, гуморески, пригадували прислів’я та приказки.


Професійно звучала пісня у виконанні студентки 331 групи Людмили Кудлай.

Учасники заходу підкреслювали, що мова – одне з найцінніших надбань людства. Плекаймо чудовий сад української мови, донесений до нас із глибини віків! Шануймо ж мову наших предків! Нехай вона стане мовою наших дітей та онуків, мовою наших нащадків, мовою єднання!


 

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я