Поради від студентської держави "ОЛЕАНДА"

Батьківська категорія: Новини

Як змотивувати себе до навчання та перебороти лінь

Чи не кожна друга людина скаржиться на те, що їй не вистачає мотивації втілити в життя ту чи іншу справу. А от коли зимові канікули добігають кінця, найбільше мотивації до навчання потребують студенти.  Начебто є бажання, і навіть плани часом написані, і залишилося тільки встати і почати робити, але ось це якраз і не виходить. Як же зрушити себе з мертвої точки?

Незважаючи на те, що найчастіше ми скаржимось на повну відсутність мотивації, насправді вона є у всіх психічно здорових людей. Більшості з тих, хто вважає, що не може зібратися і реалізувати плани, зовсім не важко займатися повсякденними справами. Та й для приємних заходів знаходяться час і сили. Тут справа в тому, що немає мотивації для певних занять. В нашому випадку сісти за підручники та почати новий семестр.

 

Що ж таке мотивація?  

Мотивація — це те, що знаходиться у людини «всередині». Якщо людина мотивована, її задоволення від роботи може призвести до якісного результату.

Особливо важко молодим студентам, які тільки почали стикатися з проблемами дорослого життя. Інколи сил, щоб змусити себе вчитися, просто не залишається. Нижче зібрані поради, які допоможуть подолати лінь .

 

1. Навчіться планувати свій час

Для пoчaткy зaлиштe спрoби ocягнути неoсяжне. Багaтoзадачність — цe чyдово, алe тiльки коли це вам під силу. В інших випадках заплановані і незавершені справи стануть джерелом стресу та невдовoлення собою. Стрес буде накопичуватися, а пропорційно йому зростатиме втома. Коли вона стане хронічною – навчання виявиться тягарем.

 

2. Спробуйте завести щоденник і навчитися адекватного планування
Отримуйте задоволення від його заповнення, не намагаючись при цьому записувати завдання у кожну стрічку.

Щоденник — незамінний інструмент у боротьбі за продуктивність, а правильний розподіл справ протягом дня — запорука успішного їх виконання.

Мотивацією тут стане те, що ви будете на власні очі бачити скільки ви всього запланували і як чітко виконали завдання

 

3. Знайдіть «місце сили»

Життєво необхідно знайти простір, де з’являється бажання поринути в навчання. Найчастіше це бібліотека. 

Особисто для мене «місцем сили» є затишне крісло, де можна зручно сісти та попрацювати за ноутбуком і одночасно пити улюблений чай чи каву (при дистанційному навчанні це актуально як ніколи).

 

4. Розвивайтеся і ставте великі цілі

Перетворіть ваш освітній процес у нескінченний квест в гонитві за кращим, що можна взяти від цього світу. Це буде схоже на маленькі кроки в напрямку чогось глобального і значущого. Чого саме — вирішуйте самі, адже тільки ви бачите кінцеву мету прагнень.

Намагайтеся виконувати будь-яку доручену роботу якісно, так ніби від неї залежить все подальше життя. Але пам’ятайте: якщо сьогодні ви зробили щось добре – постарайтеся завтра зробити це ще краще.

 

Дотримуйтеся порад і не забувайте головне – найкраща мотивація – ваш результат!

А. Міщенко, міністр масової інформації

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я