Віртуальна екскурсія музеями України просто неба

Батьківська категорія: Новини

Вже понад 100 років чарують око та навіки западають в душу скансени – етнографічні музеї просто неба, зібрання пам’яток з історії народної архітектури, культури та побуту. Значним та неоціненним є пізнавальне значення і емоційний вплив скансенів.

18 травня, у Міжнародний день музеїв студенти першого курсу спеціальності Середня освіта (Музичне мистецтво) здійснили віртуальну подорож музеями України просто неба. Така екскурсія стала можливою завдяки чудовому поєднанню сучасних технологій і вікового надбання нашого народу.

Google Ukraine у партнерстві з Міністерством культури оцифрували сім музеїв в різних регіонах України і створили спеціальний сайт, де можна дізнатися більше про народну архітектуру і побут, відчути всю самобутність української культури. 3D-тури музеями просто неба представляють історію життя в різних регіонах України, зокрема, унікальні колекції етнографічних та архітектурних об'єктів, датованих XV-XIX століттями*.

Разом з Кушнірчук Мариною ми відвідали Резиденцію Богдана Хмельницького у Чигирині. Студентка ознайомила з окремими експонатами цього величного історико-архітектурного комплексу, розповіла безліч нового про добу Гетьманщини за Богдана Хмельницького. 

Цікавою була розповідь Ольги Дзюби про Запорізьку Січ. Ми поринули у минуле воїнів-козаків, ознайомилися з фактами з історії української культури, перенеслися на століття назад, щоб відчути героїзм та незламність духу предків.

Молошна Вікторія ознайомила присутніх із найбільшим за площею у Європі Національним музеєм народної архітектури та побуту України в Пирогові, де представлені різні історико-етнографічні регіони України. Скрипучі млини та широкі лани, дерев’яні церкви, садиби з сільськими хатами і господарськими будівлями, вітряки – все стало таким близьким і знайомим.

Цікавим було те, що можна не тільки прогулятися територією музею, а і зазирнути всередину будинків. Так ми побачили окремі предмети побуту в інтер’єрах будівель: меблі, глиняний та дерев’яний посуд, рушники, ікони, знаряддя праці, зразки декоративно-ужиткового мистецтва, музичні інструменти тощо.

Гаращенко Світлана провела нас дорогами Закарпатського музею народної архітектури та побуту, що розташований в історичній частині Ужгорода. Музей складається з архітектурних пам’яток старовинного закарпатського села і зразків давніх і найбільш розповсюджених видів народного прикладного мистецтва.

Наставник групи,  Ірина Валеріївна поділилась власними спогадами про перебування у Музеї народної архітектури і побуту у Львові «Шевченківський гай». Тож всі мали змогу познайомитися з українською культурою та побутом західних областей України.

Всі учасники відкрили для себе красу і багатство культурної спадщини України, захопилися, надихнулися екскурсією, та виявили бажання потрапити до музеїв України просто неба наживо.

 

 Інформація про тур "Музеями України просто неба" розміщена на сайті http://thefuture.news/google-authentic-ukraine

 Ірина Рожко, наставник 311 групи.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я