15-16 вересня відбувся ХХVII Всеукраїнський сільський фестиваль мистецтв „Боромля - 2017”.

Батьківська категорія: Новини

Щорічний Всеукраїнський сільський фестиваль мистецтв “БОРОМЛЯ” є єдиним в Україні професійним сільським мистецьким святом. Засновником і організатором фестивалю є Асоціація діячів естрадного мистецтва України. Фестиваль проводиться за підтримки Міністерства культури і туризму України.

За час проведення „Боромлі” Тростянеччину відвідали народний хор України ім.Г.Верьовки, народні артисти України  Дмитро Гнатюк, Борис Шарварко, Костянтин Огнєвой, Анатолій Солов’яненко, Микола Гнатюк, Надія Шостак, Анатолій Литвинов, Лідія Кондрашевська, Анатолій Горчинський, Іван Попович, Алла Кудлай, народний артист СРСР Анатолій Мокренко, гурти „Кобза”, «Джерело», ансамбль танцю „Славутич”, Національний академічний ансамбль танцю України ім.П.Вірського та багато інших.

У рамках фестивалю проходить Всеукраїнський конкурс на краще виконання пісень про українське село, учасниками якого є представники усіх жанрів та видів пісенної творчості. Основним завданням фестивалю є культурологічна, інформаційна діяльність, утвердження загальнолюдських цінностей, виявлення нових талановитих виконавців і авторів у естрадному жанрі, створення нових пісень про українське село.

В межах фестивалю проводяться концерти за участю майстрів мистецтв і художніх колективів, концерти сімфонічної, камерної і народної музики, концерти за участю лауреатів конкурсу та гостей фестивалю.

У цьогорічному ХХVІІ фестивалі-конкурсі взяли участь професійні виконавці і ансамблі, учні і студенти спеціальних навчальних закладів мистецтва і культури України. До Тростянця з’їхались учасники чотирьох областей України: Полтавської, Харківської, Черкаської та Сумської, близько 300 аматорів та професійних артистів демонстрували свої таланти. Теплий прийом і гостинність влаштували гостям господарі, показавши чудове місто, його краєвиди та історію. Для оцінки виступів працювало журі, до складу якого увійшли провідні фахівці естради, педагоги, продюсери, представники державних і громадських організацій. Журі конкурсу очолив голова художньої ради та художній керівник фестивалю, президент творчої спілки «Асоціація діячів естрадного мистецтва», заслужений діяч мистецтв України, поет-пісняр Віктор Володимирович Герасимов. Церемонія урочистого відкриття фестивалю завершилась покладанням квітів до підніжжя  пам’ятника геніальному композитору П.І.Чайковському.

Фінальним акордом фестивалю став гала-концерт переможців та майстрів України, що пройшов на стадіоні села Боромля. Його розпочала  наша студентка Леонтієва Надія композицією «Ой, Василю». Глядачі тепло зустрічали і виступи артистів- конкурсантів  і поважних гостей: народного артиста України Олександра Василенка, заслужену артистку України Оксану Калінчук, нашого земляка – композитора Валерія Козупицю.

Лебединське педагогічне училище гідно представили студентки  спеціальності «Музичне мистецтво» Чернишова Вікторія, Леонтієва Надія та вокальний ансамбль викладачів циклової комісії музики «Оксамит» (кер. Ісламова А.А.). Виступи всіх наших учасників стали переможними, до рідного училища талановиті артисти повернулися володарями І премій, вкотре  підтвердивши високий рівень майстерності педагогічного і студентського складу училища. Подяку від організаторів фестивалю отримала викладач Деменко Надія Михайлівна, яка підготувала студенток до участі у фестивалі.

Дипломом «За високопрофесійну плідну діяльність і подвижництво в галузі культури і мистецтва» нагороджена Ісламова Алла Альбертівна.


Привітаємо переможців і побажаємо невичерпного натхнення, творчих успіхів і злетів та майбутніх перемог!!!


  

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я