Літературно-мистецька вітальня «І став для нас Шевченко заповітом…»

Батьківська категорія: Новини

Відродження України, її духовності, рідної мови, материнської пісні неможливе без осягнення творчої спадщини геніального митця, видатного сина українського народу – Тараса Григоровича Шевченка. Тож знову, як і щорічно, у цю весняну пору, а саме 9 березня вся Україна і весь світ відзначає день народження Великого Кобзаря. Неперевершений світоч української культури, поет, художник, мислитель Тарас Шевченко відомий в історії України як непохитний борець за її свободу і незалежність, честь і гідність українського народу.

До 203-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка викладачем циклової комісії філологічно-гуманітарних дисциплін  Самойловою І. С. була проведена літературно-мистецька вітальня «І став для нас Шевченко заповітом…», де студенти та викладачі нашого навчального закладу мали можливість ще раз доторкнулися серцем і душею до життя і поезії нашого Великого Кобзаря.

Студентка Альбіт Неля, ведуча літературно-мистецької вітальні, майстерно довела, що творчість Шевченка давно стала найважливішим і нетлінним складником духовного єства українського народу. Тарас Шевченко – це не тільки те, що вивчається, а й те чим живуть. 

Студенти Вінніченко Богдан, Івахненко Ірина, Богомол Юлія, Семененко Ірина, Подмазка Микола, Альбіт Неля, Масенков Богдан, Стадніченко Анастасія натхненно та з особливим чуттям декламували вірші Шевченка.

Шевченко для нас є і Батьком Тарасом, натхненним голосом цілого народу, і будителем нації, і її Пророком. Кожне нове покоління покликане заново пізнавати себе і свою духовну спадщину, тобто відкривати Шевченка.

Зачарувало присутніх майстерне виконання пісень на слова Тараса Шевченка  у виконанні Леонтієвої  Надії, Мірошніченко Владислава,  Пащенко Ольги. 

 

Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Тарас Шевченко залишатиметься у пам'яті нащадків, бо є й буде Україна і народ український, який пам'ятає його заповітні слова:

І мене в сім’ї великій,

В сім’ї вольній, новій

Не забудьте пом'янути

Незлим тихим словом.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я