До Дня української писемності та мови

Батьківська категорія: Новини

Мова вдосконалює серце і розум

народу, розвиває їх. 

Олесь Гончар

Щорічно 9 листопада наша держава святкує День української писемності та мови. З прийняттям у 1997 році Указу Президента України це свято відзначає важливість ролі української мови в процесі консолідації нашого суспільства. Воно спрямоване не тільки на підтримку рідної мови, її вивчення, розвиток і популяризацію, але й демонстрацію її багатства та краси.

   Цього ж дня ми вшановуємо пам'ять святого Преподобного Нестора-Літописця – основоположника письмової української мови.

   Бібліотека нашого коледжу з цієї нагоди організувала тематичну книжкову виставку.

   На виставці представлені видання, в яких розкривають роль української мови в консолідації українського суспільства, знайомлять з науковими працями щодо походження і розвитку української мови, допомагають читачам дотримуватись культури української мови та занурюють нас у дивовижний світ художньої літератури,статті та публікації з періодичних видань характеризують мовну ситуацію в Україні.

   Цікавим додатком тут виступає невичерпне джерело наснаги, приклад живої народної мови у всі часи в Україні – усна народна творчість. Найкращі приклади побутової та філософської мудрості ми плекаємо з народних дум, пісень, приказок та прислів’я.

   Для кожного з нас є важливим вміти правильно висловити свої почуття, позицію та думки, тому знання мови – це необхідність.

   До вашої уваги представлені різноманітні навчальні посібники, словники та підручники. В запропонованих виданнях розглядаються питання фонетики, правопису та стилістики сучасної української літературної мови згідно з останніми змінами українського правопису.

   Серед книжкового надбання кожної цивілізованої нації словники посідають особливе місце, вони є свідченням духовного потенціалу народу, рівня розвитку його науки та культури.

   Ці всі видання розраховані на тих, хто прагне поглибити знання з теорії української мови, удосконалити свою грамотність, опанувати ділове мовлення,поринути в прекрасний мелодійний світ рідної української мови.

   Виставка експонується у приміщенні читальної зали бібліотеки.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я