Толерантність – шлях до миру!

Батьківська категорія: Новини

«Своїм терпінням ми можемо

досягти більшого, ніж силою»

(Едмунд Берк)

16 листопада в усьому світі відзначається дуже важливе для людства свято – Міжнародний день толерантності. Це свято запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості, у якій йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, статі, етносу або кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.

Формування толерантності починається з дітей, яких варто вчити не просто бути «такими як всі», а, поважаючи інших, висловлювати свою точку зору та відстоювати власну позицію. Тож ЮНЕСКО пропонує відзначати День толерантності у закладах освіти усіх країн-членів ООН.

16 листопада 2018 року психологічною службою коледжу, міністром соціальної політики Бабак Ю. та міністром охорони здоров’я  Клюс С. в рамках Дня толерантності  було проведено акцію «Ми всі такі різні, але ми – разом!».

 

Під час акції викладачі і студенти коледжу мали можливість висловити свої думки що до розуміння поняття «толерантність».

На паркані коледжу в цей день було розміщено інформаційний бюлетень, який містив корисні поради на кожен день по формуванню толерантної поведінки особистості.

В цей день було проведене анонімне анкетування серед студентів-другокурсників на тему «Що таке толерантність». Мета анкетування – виявити рівень обізнаності студентів що до основних понять толерантної поведінки та спілкування, які є складовими толерантної особистості.

Результати анкетування зафіксовано на діаграмах.


Результати анкетування показали, що основна більшість студентів другого курсу має уявлення про суть поняття «толерантність»; студенти вміють визначати риси толерантної особистості та особливості толерантної поведінки.

Нажаль, у сучасному світі люди не завжди бувають толерантними один до одного, але кожен з нас вже сьогодні повинен прагнути підтримувати принципи терпимості, взаємної поваги один до одного та мирного співіснування у суспільстві людей.

Психологічна служба коледжу

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я