Юридично-правові аспекти сучасної сімейної політики

Батьківська категорія: Новини

«Сім'я – це маленький всесвіт. Жити в шлюбі...

це велика, ні з чим не порівняна праця, духовна праця, напруга. Для цього потрібна величезна духовна

культура, духовна підготовка, школа мудрості»

В.О. Сухомлинський

Сім'я дійсно схожа на маленький всесвіт, вже хоча б тому, що вона теж сповнена загадок. Багато сімейних загадок людство вирішує досі.

 

–        Чому саме цю людину ми вибираємо супутником життя?

–        Чому пара молодих, а іноді і не дуже молодих людей вирішує одружитися?

–        Чому приходить і йде любов – почуття, яке вважається стрижнем подружжя, початком всіх початків сімейного життя?

–        Чому це почуття так необхідно в сімейному житті?

–        Чому одна сім'я витримує, вирішує більшість загадок-проблем сімейного життя, а інший човен розбивається від банальних турбот сімейного побуту?

Все в цьому світі починається з любові. І тим більше сім'я. Адже саме любов є джерелом доброти і всього піднесеного, того теплого і світлого, що є на нашій землі. Але, як казали мудрі люди минулого: «Не насититься око зором, руки справою, розум знаннями, а серце любов'ю». Людина не може жити лише одним цим почуттям. І природний, і духовний світ людини настільки різноманітний (людині необхідні інтелект, придбання нових знань, вражень, розвиток свого професіоналізму і т. д.), що справляє вплив на всі сторони людського життя, в тому числі і на любов. Тому в цьому всесвіті під назвою «любов» і виникає маса загадок і проблем.

Сім'я є одним з найважливіших інститутів суспільства, тому, ґрунтуючись на тому, в якому стані вона перебуває, наскільки ефективно здатна виконувати свої основні функції, можна судити про суспільний розвиток і стан справ на загальнодержавному рівні. Держава зацікавлена ​​в створенні здорової і міцної родини. Тому студенти 143 групи під керівництвом наставника Соловей Г.С. провели чергове засідання дискусійного клубу-лекторію «Сімейна абетка» на тему «Юридично-правові аспекти сучасної сімейної політики».

В ході проведення засідання присутні  дізналися, що регулювання сімейних відносин здійснюється  законом України, що називається Сімейний кодекс України.

Під час виконання інтерактивних вправ студенти більш глибоко  проаналізували поняття «шлюбу», «сім’ї»;  визначили підстави укладення шлюбу (припинення чи визнання шлюбу недійсним); характеризували загальні положення стосовно особистих майнових та немайнових прав та обов’язків подружжя; який порядок укладення (підстави відмови чи розірвання) і зміст шлюбного договору; через обговорення функцій сім’ї, визначили, для чого потрібна людині сім’я.

На засідання дискусійного клубу-лекторію була запрошена Логвиненко Євгенія Валентинівна – головний спеціаліст Лебединського бюро правової допомоги. В ході виконання вправи «Конверт запитань» студенти  мали можливість отримати відповідь на питання, що їх цікавили. Євгенія Валентинівна дала вичерпні відповіді на всі питання, а також поділилася досвідом.

Виконуючи вправу «Мій ідеал» студенти з’ясували, що дівчатам необхідно постійно розвивати в собі названі якості, особливо якщо вони хочуть бачити поряд із собою справжнього «принца на білому коні», тому що лише за умови постійного розвитку своєї жіночності дівчина може стати справжньою жінкою-берегинею й бути гідною свого лицаря! І як тільки вона буде готова до такої зустрічі, «принц» обов’язково з’явиться в її житті. А  для того, аби стати справжнім чоловіком (самодостатнім, реалізованим, мужнім, сильним, упевненим) і мати поруч із собою «принцесу», юнакові необхідно проявляти й постійно розвивати свої кращі чоловічі якості. Лише постійний розвиток і робота над собою дозволять йому стати справжнім лицарем!

Також студенти мали можливість краще пізнати себе, а саме чи готові вони вступити в шлюб. Їм було запропонувати пройти тести «Чи готові ви до шлюбу?».

І на завершення виховної години студенти, виконавши вправу «Берег реалізованих сподівань», визначили чи  справдилися їхні сподівання, очікування, чи пізнали нове та корисне.

Наставник групи Соловей Г.С.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я