Я - студент, я – громадянин…

Батьківська категорія: Новини

Любіть Україну, як сонце любіть,

Як вітер, і трави, і води...

В годину щасливу і в радості мить,

Любіть у годину негоди.

ЛюбітьУкраїну

У сні й наяву, вишневу свою Україну,

Красу її, вічно живу і нову,

І мову її солов’їну.

Такими словами розпочалася курсова виховна година, яку підготували та провели студенти 511 групи разом з наставником Жовбою О.А.

З метою виховання патріотизму, мужності, гідності, любові до рідного краю, шанобливого ставлення до історії та культури українського народу, формування активної громадянської позиції та самосвідомості, почуття особистої відповідальності за долю своєї держави й українського народу, ціннісного ставлення до держави, суспільства, мови, сім’ї,  в рамках  засідання «Університету культури поведінки»  для 1-х курсів, відбулася виховна година «Я – студент, я – громадянин».


Рідний край, рідна земля, Батьківщина, Україна… Які це прості й разом з тим прекрасні і святі для нас слова. Велика і священна любов до Батьківщини жила, живе і житиме в усіх чесних і щирих серцях її кращих синів і дочок.

Для кожного з нас найдорожча і найрідніша та земля, на якій ми народилися, де жи¬вуть наші батьки, рідні, де поховані наші предки.

Кожен любить свою Україну, бажає їй добра, старається стати справжнім патріотом і громадянином своєї Вітчизни.

То що ж означає бути справжнім патріотом, громадянином своєї Вітчизни?

І що треба робити, щоб відчути себе справжніми громадянами своєї Вітчизни? Які покладаються на нього обов’язки? На ці питання  спробували дати відповіді учасники  години спілкування.


Учасники заходу пригадали події Революції Гідності, переглянули відео фрагменти та вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих героїв Небесної Сотні, борців за свободу людей під час Революції гідності, героїв, які полягли в боротьбі, захищаючи суверенітет, незалежність і територіальну цілісність нашої України.

Студенти мали можливість поглибити свої знання про історію українського народу, його традиції і культуру,  видатних особистостей в ході проведення вікторин «Славетні українці», «Чи знаєте ви Україну?», «Склади прислів’я».

Під час виконання вправи «Уявіть себе поетом»  студенти складали сенкани  про символи України – вербу, калину, рушник, віночок, писанку тощо.

Але немає України без задушевної пісні. Тому учасники заходу не лише за описом відгадали українські народні пісні, а й заспівали їх.

У виконанні студентів Ілони Півтораки та Яни Сіробаби (керівник Надія Деменко) прозвучали чудові українські пісні.

Під час заходу звучали вірші про Україну у виконанні Павленко Катерини, Ларкіної Вікторії, Тупікіної Анастасії, Долженко Валерії.

Ведучі заходу Гетьман Марина  та Таран Андрій закликали молодь вірити у світле майбутнє нашої держави.

В кінці заходу студенти на паперових голубах  написали свої побажання нашій державі та розмістили їх на карту України, щоб наша Батьківщина була захищена любов’ю і теплом наших сердець.

О. А. Жовба, наставник 511 групи

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я