Лебединське педагогічне училище імені А.С. Макаренка

Батьківська категорія: Викладачі

Вищий комунальний навчальний заклад Сумської обласної ради «Лебединське педагогічне училище імені А.С.Макаренка» засноване у 1930 році як педагогічний технікум для підготовки вчителів початкових класів.

За роки свого існування педучилище розбудувалося, здобуло авторитет серед педагогічної громадськості України. З 1989 року воно є базовим училищем Центрального регіону.

Заклад має потужний кадровий потенціал. Нині тут працюють 111 викладачів, 78 – викладачі вищої кваліфікаційної категорії, з них 25 викладачів-методистів, 23 старші викладачі, 23 відмінники освіти України, 24 викладачі-магістри.

Училище тісно співпрацює у межах програми ступеневої підготовки з Сумським державним педагогічним університетом ім. А.С. Макаренка та Глухівським національним педагогічним університетом ім. О.П.Довженка. На базі закладу діє філія СумДПУ з заочною формою навчання.

Нині училище – комплекс споруд, що складається з чотирьох навчальних корпусів і гуртожитку на 360 місць. Для підготовки молодих педагогів училище має 44 аудиторії, 3 комп’ютерні класи, 22 кабінети для індивідуальних занять музикою, ігрову, гімнастичну, тренажерну зали, зали для занять боротьбою, настільним тенісом, спортивний майданчик, актову залу, бібліотеку з читальною залою, їдальню, медичний пункт. Функціонують два музеї: педагогічної спадщини А.С.Макаренка та музей народознавства. Перші навички науково-пошукової діяльності обдарована молодь здобуває в історико-краєзнавчому, музичному, екологічному, мовознавчому, педагогічно-пошуковому товариствах, що мають вагомі здобутки.

Наші випускники – відомі організатори освіти в Україні, авторитетні педагоги, письменники та поети, громадські діячі. В училищі навчалися переможці обласного і загальнонаціонального етапів міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П.Яцика, обласних професійних конкурсів «Зростаймо разом», «Нова школа – новий вчитель. Назустріч одне одному», Всеукраїнського сільського фестивалю «Боромля», дипломанти Всеукраїнського юніорського конкурсу вокальної та диригентської майстерності у м. Ніжині.

У обласній спартакіаді серед ВНЗ І-ІІ р.а. спортсмени училища останні п’ять років серед призерів, три останні роки в обласному огляді-конкурсі найкращий стан фізичного виховання і спорту серед вищих навчальних закладів І-ІІ р.а. училище посідає перше місце. В училищі навчається чемпіонка України, Європи та світу з панкратіону Сінявіна Вікторія, чемпіони України Стрижак Анна, Черевко Ольга, чемпіонка України і Європи Парфило Анна.

Місце знаходження училища:

вул. Леніна 73,

м. Лебедин,

Сумська обл.

42200

приймальня директора

телефон/факс:(05445) 3-86-42

(05445) 2-16-84

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я