Запобігання торгівлі людьми в умовах воєнної агресії

Батьківська категорія: Психологічна служба

Жінки та діти, які змушені зараз покинути Україну через військову  агресію Росії та прямують до сусідніх країн, стикаються з ризиками торгівлі людьми. Водночас чоловіки, що залишаються всередині країни, також можуть стати здобиччю торговців людьми. Втрата роботи і доходу внаслідок війни, обмежені можливості забезпечити головні потреби внутрішньо переміщених осіб, біженців та постраждалого від війни населення призведуть до зростання ризиків.

Багато людей з різних міст та навіть країн готові допомогти з транспортом, житлом, їжею, роботою – часто зовсім безкоштовно! Однак, на превеликий жаль, є й люди, які, розуміючи вразливість тих, хто змушений покинути свої домівки, можуть їх обманювати та експлуатувати! Злочинний світ пристосовується до змін реальності, полюючи на нові жертви, торговці людьми готуються скористатися вразливістю тих, хто змушений покинути Україну.

Соціальний педагог Коваленко С.Л. підготувала інформаційні матеріали «Як убезпечити себе при поїздці за кордон?» і рекомендувала наставникам груп провести заходи з підвищення загального рівня правової свідомості студентів, формування навичок безпечної поведінки під час подорожі за кордон.

Студентам також було запропоновано пройти онлайн-квест «Шукаєш роботу? Спробуй свої сили!», розроблений Міжнародною організацією з міграції. Квест спрямований на розвиток критичного мислення у реальних життєвих ситуаціях.

У ході проходження онлайн-квесту студенти навчилися розпізнавати ризиковані пропозиції, що можуть у подальшому призвести до потрапляння у ситуацію торгівлі людьми та в ігровій формі відпрацювали навички безпечного працевлаштування. Змодельовані ситуації реального працевлаштування для учасників квесту дали можливість відчути ризики, приміряти на себе досвід працевлаштування в країнах Європи, Італії та на Україні.

Успішно пройшовши онлайн-квест, студенти 211, 521, 531, 212 та 222 груп отримали сертифікати.

Світлана КОВАЛЕНКО,

соціальний педагог

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я