Інформаційна година спілкування «Булінг. Як розпізнати та що робити»

Батьківська категорія: Психологічна служба

 

У сучасному суспільстві відбувається багато конфліктів. Телебачення повсякчас інформує про жахливі вияви насилля та жорстокості. Тому сьогодні дуже важливо пропагувати життя без насильства, навчати розуміти одне одного, любити людей і сприймати інших такими, які вони є.

За даними дослідників 7 із 10 дітей в Україні стикалися з булінгом у тих чи інших проявах (були жертвою або свідком цього ганебного явища). Саме тому протягом січня - лютого у коледжі студентами-практикантами Альоною ТРОФИМЕНКО, Мариною ГЕТЬМАН та Діаною КАЛЮЖНОЮ під керівництвом соціального педагога Світлани КОВАЛЕНКО були проведені інформаційні години спілкування «Булінг. Як розпізнати та що робити» для студентів І-ІІ курсів.

Головною темою цього заходу стала протидія булінгу в освітньому середовищі. Студенти переглянули відеоролики, з’ясували, що таке булінг, яка відповідальність за нього передбачена, чим відрізняється звичайний конфлікт від булінгу та як захистити себе та оточуючих від цькування.

У ході вправ студенти навчилися розрізняти види булінгу, розібрали життєві ситуації з проявами булінгу і визначили шляхи поведінки жертви, агресора та спостерігача булінгу, розробили шляхи запобігання цього негативного прояву.

Зустрічі пройшли у формі діалогів. Студенти отримали багато корисної інформації та погодилися з тим, що необхідно ретельно обдумувати свої вчинки та власне майбутнє.

Сподіваємось, що знання, отримані під час інформаційних годин спілкування, допоможуть студентам у критичних ситуаціях.

Світлана КОВАЛЕНКО,

соціальний педагог

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я