21 січня – Міжнародний день обіймів!

Батьківська категорія: Психологічна служба

21 січня у всьому світі відзначається одне з найбільш незвичайних свят — Міжнародний день обіймів (International Hug Day). Загалом День обіймів відзначається двічі на рік – 4 грудня та 21 січня. Якщо грудневе свято вважається міжнародним, то в січневе – національним. День обіймів є відносно молодим святом, хоча точна історія його походження невідома. Вважається, що свій початок воно бере від 1970-х років зі студентського середовища західноєвропейської молоді.

З обіймів починається життя людини – адже перше, що робить мати після появи свого чада на світ – обіймає його і прикладає до грудей. Обійми супроводжують нас протягом усього життєвого шляху – обіймаються закохані, подружжя, друзі, родичі. Обнімаються, вітаючи один одного, висловлюючи свої почуття. Обійми – символ близькості і любові. Тому присвячене обіймам свято знайшло буквально всенародну підтримку і в світі, і в нашій країні.

10 причин, чому обійми корисні

За словами вчених, правильні глибокі обійми, коли серця двох людей немов торкаються один одного, приносять неабияку користь, а саме:

  1. Обійми викликають відчуття довіри та безпеки.Це допомагає поводитись більш впевнено та відкрито.
  2. Обійми здатні підвищувати рівень гормону, який допомагає позбутись відчуття самотності та гніву(окситоцину).
  3. Довгі обійми сприяють виділенню гормону щастя (серотоніну).Саме завдяки ньому у людини піднімається настрій і з'являється відчуття щастя.
  4. Обійми зміцнюють імунну систему.
  5. Обійми здатні підвищувати самооцінку.Коли наші рідні обіймають нас, то проявляють не лише свою любов, а й показують те, що ми — особливі. Такі відчуття та асоціації притаманні кожній людині ще з дитинства.
  6. Завдяки обіймам розслабляються м'язи, знімається напруга та стрес, а також — втамовується біль.
  7. Обійми позитивно впливають на нервову систему, заспокоюючи її та покращуючи емоційний стан людини.
  8. Обійми вчать нас дарувати та приймати, адже в будь-якому з цих випадків ви почуватиметесь краще.
  9. Дія обіймів схожа на медитацію та сміх.Вони вчать нас відпускати погане і насолоджуватись теперішнім моментом; допомагають об`єднати серце, почуття та дихання.
  10. Енергія, якою між собою обмінюються люди, обіймаючи один одного, — цевнесок в їхні стосунки.Він спонукає до співчуття та розуміння. Це той випадок, коли 1+1=3, тому що приходить розуміння, що ціле — більше, ніж сума його частин. І ця взаємодія, найімовірніше, приведе до безпрограшних результатів.

У цей чудовий День психологічна служба коледжу посилає свої обійми всім, хто нам дорогий, всім кого ми не знаємо, але хотіли б підтримати. Вітаємо всіх з Міжнародним днем обіймів, днем відкритої безкорисливої підтримки, днем небайдужих людей!

Друзі, давайте обійматися,

Дружити корисніше, ніж лаятися.

Адже краще немає, хочу сказати я,

Ніж міцні і теплі обійми.

І в день важкий, коли туго,

Ви просто обійміть друга,

І немов веселкою розфарбує в раз,

Життя стане яскравішим у той же час!



Підготувала: пр.психолог  ОКСАНА Хомишенко

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я