Казкотерапія в роботі з дошкільниками

Батьківська категорія: Новини

17 квітня 2019 року студенти 221 групи спеціальності «Дошкільна освіта» в рамках вивчення дисципліни «Дитяча психологія» під час педагогічної практики на базі дошкільної установи «Чайка» провели заняття з дітьми старшої групи з використанням казкотерапії «Як перемогти свій страх», з метою зняття у дітей емоційної напруги, профілактики тривожності та страхів.


В ході заняття дошкільники мали можливість поринути у дивовижний світ казки, в якій зустріли хороброго гнома, чарівну добру фею, познайомились з відважними та сміливими мешканцями лісу. Протягом зустрічі малята були залучені до цікавих для них завдань: оселили свій настрій до казкового будиночку, слухали музику, виконували артикуляційну гімнастику, разом з казковими героями виконували веселі руханки, переглянули казочку, яку їм показали студенти, малювали свої страхи, вчилися їх долати, виконували психогімнастичні етюди.

Заняття пройшло в теплій доброзичливій атмосфері. І малята, і майбутні вихователі отримали задоволення від спілкування і співробітництва. Наприкінці заняття організатори заняття подарували дітям ангелів-охоронців снів, яких вони виготовили власними руками. Такого ангелика можна повісити біля дитячого ліжечка і він буде оберігати дитячі сни.

Разом із студентами над організацією та проведенням заходу працювали викладач психології О. Баль та викладач педагогіки В. Таран.

Нагородою для майбутніх вихователів були захоплені обличчя дошкільнят та запрошення і надалі працювати з дошкільним закладом.


















Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я