Моє родинне дерево

Батьківська категорія: Новини

Дитина – дзеркало родини, як у краплі

води відбивається сонце, так

у дітях відбивається моральна

чистота батька й матері.

В. Сухомлинський

Такі слова стали гаслом курсової виховної години в рамках  засідання клубу-лекторію «Сімейна абетка» для 4-х курсів, яка відбулася 2 листопада 2017р.

Виховну годину на тему: «Моє родинне дерево» підготували та провели студенти 142 групи разом з наставником Жовбою О.А.

Ведучі заходу Перепелиця Анна та Омельченко Катерина  створили комфортну атмосферу співпраці.

Сім’я – святинялюдського духу, благороднихлюдських  почутів: кохання, любові, вірності, піклування. Сім’я – ценевсипущахранительниця національнихзвичаїв і традицій, пам’ятіпредків. Людина є смертною. Але рід, родина, народ – безсмертні.

В ході заходу студентів спонукали задуматись про значущість сім’ї як соціального інституту життєдіяльності людини, ціннісної системи її творення, функціонування та розвитку.

Молоде покоління повинно бути готовим до майбутнього сімейного життя на основі родинних цінностей, подружніх і батьківсько-дитячих взаємин.

У більшості випадків молоде покоління не має чіткого уявлення про те, яку сім’ю хотілось би побудувати, і головне – як це робити грамотно, аби будівля сімейного життя була стійкою й не захиталася під впливом життєвих труднощів, від зіткнення характерів, індивідуальних звичок та інтересів.

Студенти проявили активність при виконанні вправ «Для моїх рідних», «Сонце материнської любові», «Цінності сім’ї».


Під час перегляду відео «Про маму», студенти усвідомили, що шанування батьків – один із найсвятіших обов’язків людини і неоплатних боргів дітей. Тільки батьки нічого не пожаліють для своєї дитини, це вони у хвилину небезпеки ніколи не згадають про себе, все віддадуть для того, щоб захистити свою дитину, не зупиняться ні перед якими труднощами, щоб жилось їм краще. Їхня любов не знає кордонів страху, сумнівів, розрахунків.


Під час виконання вправи «Дерево любові», студенти назвали умови, які потрібно створити батькам ще ненародженої дитини, щоб вона знала, що прийде у цей світ бажаною і на неї очікують з нетерпінням і любов’ю.


Також студенти склали «Правила поведінки в сім’ї», щоб дитина росла захищеною і щасливою.


Під час виконання вправи «Мої сімейні ритуали», студенти поділилися тими ритуалами, які притаманні їхнім родинам.


В процесі виховного заходу студенти дійшли висновку, що щаслива сім’я – це простір любові для людини, що якісно трансформується, збільшується з часом. Діти в такій сім’ї отримують наочний досвід взаємостосунків між чоловіком і дружиною, сповнених любові, взаємоповаги, радості, гідності, відвертості, теплоти.

Під час заходу звучали вірші про сім’ю, маму у виконанні Сидоренко Яни, Яковлєвої Олени та Кобзарь Ангеліни.


В кінці заходуна голубах  студенти написала ті умови, завдяки яким сім’я має бути щасливою,  сподіваючись на те, що в кожну родину голуб буде приносити лише любов, терпіння та прощення.


Жовба О.А., наставник 142 групи

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я