Моя сім’я, моя родина в житті і долі України 

Батьківська категорія: Новини

24 лютого студентами 212 групи під керівництвом наставника Турченко Алли Михайлівни проведений курсовий захід для студентів  – виховна година «Моя сім’я, моя родина в житті і долі України».

Україна — це земля, де ми народились і живемо, де живуть наші батьки, де жили наші предки. Україна... Золота, чарівна сторона. Земля, рясно уквітчана, зеленню закосичена. Це історія мужнього народу, що віками боровся за свою волю, щастя. У нашого народу глибоке й тисячолітнє коріння. Українці, як і інші народи, пройшли довгий шлях розвитку, що позначилось на усіх сферах життя – культурі, побуті, мові. Відображенням високого духу нації в усіх народів і в усі часи були національні символи. Серед геніальних винаходів людства особливе місце посідає родина. Так, саме вона є тим потужним джерелом, що об’єднує людей у родинне гніздо на основі шлюбних і кровних стосунків. Родинне гніздо –так називають батьківську домівку, як найдорожче місце для кожної людини, а особливо дитини.

Ведучі заходу Горєлова Євгенія та Масюк Крістіна запросили присутніх з'ясувати роль кожної родини в житті і долі України та розповіли про важливість родинних зв’язків.

Лейт-мотивом зустрічі були такі слова:

«Звідкіль я, хто я в рідній стороні?

Ким виросту, чи буду з Богом в серці?

Чи маю промінець в душі на дні

Чи Україні ним досвітлю дні?»

(В. Василашко)

Високопоетично звучали рядки поезії «Батьки і діти» та «Батьківський заповіт» у виконанні Базарної Тетяни і Мороко Діани.

Також Влезько Анастасія і Калюжна Наталія виконали танець під пісню «Плакала» групи Каzка.

Студенти разом з присутніми проявили активність при виконанні вправи «Формула щастя» і з'ясували, що заважає щастю родини, а що зміцнює її. Адже сім’я завжди була хранителькою національних ідей, звичаїв, рідної мови етнічної культури, неповторної національної самобутності.

Переглянуті відеоролики «Мої батьки», «Родина», «Мати-емігрантка», «Повертайся живим» дали можливість присутнім ще раз переконатися, що Україна – це наша родина, тому що основною клітиною нашої нації є саме родина. Спільна українська родина -  це творець і зберігач українського роду, культури, моралі. Родина – джерело продовження роду.

Саме зі своєї сім’ї, з родини іде у світ людина і несе в нього своє серце, наповнене добротою і любов’ю, відчуттям краси і справедливості. Саме з сім’ї несе вона у світ правду, чесність, віру, традиції і звички.

 

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я