Майстер-клас

Батьківська категорія: Методичні новини

Саме так можна назвати заняття із сучасної української мови з практикумом, проведене у режимі онлайн для студентів 141 групи спеціальності «Початкова освіта» викладачем української мови та літератури, викладачем вищої категорії, викладачем-методистом Оленою Михайлівною Карпенко. Складна тема «Відокремлені члени речення, розділові знаки при відокремлених членах речення» була подана цікаво, по-сучасному, з використанням місцевого мовного матеріалу (поезія О.Вертіля); простежується патріотична складова заняття.

Викладач сама є прикладом використання мовних норм, що є особливо важливим у підготовці майбутнього вчителя.

На заняті прослідковувалась нерозривна єдність якості процесу (викладання) та якості результату. Це невід’ємна складова якості освіти в цілому, реалізації навчально-методичної проблеми коледжу та апробація власної методичної розробки Олени Михайлівни. Мета заняття зрозуміла студентам, спрямована на оволодіння ключовими компетентностями та реалізується за допомогою відповідних форм і методів роботи, доцільних при дистанційному навчанні: групові, індивідуальні, як-от мовний мінікрос, мініблог, пунктуаційний аналіз речень, редагування, творче конструювання, мовна аргументація тощо. На занятті відбувався розвиток ключових компетентностей: інформаційно-комунікаційної, , уміння вчитися упродовж життя, соціальної та громадянської. Усі студенти були залучені до роботи, зацікавлені темою заняття, співпрацювали між собою, тому заняття було результативним. Використовування самооцінювання і взаємооцінювання, формувального оцінювання, яке дає змогу оцінити індивідуальний поступ здобувача освіти, прогрес у оволодінні ключовими компетентностями, свідчить про високий рівень педагогічної діяльності викладача. Оцінки студентам виставлені вмотивовані, коментовані, з дотриманням академічної доброчесності.

«Даруючи усмішку іншим, ви відчуваєте радість і насолоду від життя», - таким було одне з речень, запропонованих викладачем на занятті. Саме ж заняття Олени Михайлівни було подарунком студентам, присутнім на занятті колегам, справжній майстер-клас.

Надія СТЕЦЕНКО,

завідувач навчально-методичного кабінету

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я