Всеукраїнський з міжнародною участю науковий семінар «Макаренківські читання»

Батьківська категорія: Новини

11 березня 2021 року на базі Ресурсного центру макаренкознавства Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка відбувся Всеукраїнський з міжнародною участю науковий семінар «Макаренківські читання», присвячений 133 річниці від дня народження А. С. Макаренка.

Уже неодноразово говорили про те, що глибоке вивчення педагогічної спадщини видатного педагога, творче використання його цілісних ідей дає неабияку користь. З метою розширення знань студентів, про життєвий, творчий шлях, педагогічну діяльність педагога-новатора А.С.Макаренка до участі в семінарі були залучені студенти, які є учасниками науково-пошукового товариства, що діє на базі музею спадщини А.С. Макаренка КЗ СОР «Лебединський педагогічний фаховий коледж Імені А.С. Макаренка».

Наш заклад - один з найстаріших навальних закладів України з підготовки вчителів початкової освіти. Творчий колектив коледжу в своїй діяльності орієнтований на створення освітнього середовища, яке б формувало учителя, здатного  успішно виконувати завдання, які стоять перед новою українською школою сьогодні.

В цьому контексті ми надаємо важливого значення вивченню та пропаганді педагогічної спадщини нашого земляка, видатного педагога, чиє ім’я носить наш коледж – Антона Семеновича Макаренка.

Невід’ємним компонентом освітнього середовища формування професійної компетентності майбутніх вчителів є музей спадщини А.С.Макаренка. З особливостями функціонування музею та діяльністю педагогічно-пошукового товариства ознайомила присутніх завідувачка музею Н.В. Михайленко.

 

Оргкомітет семінару висловив сподівання, що залучення молоді до проведення заходів такого рівня сприятиме зацікавленості студентства до занять науково-практичною та науковою-пошуковою роботою.

Н.В. Михайленко - голова циклової

комісії шкільної педагогіки,

психології та окремих методик,

завідувачка музею спадщини А.С. Макаренка

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я