«Полюбіть майбутнє – крила виростуть!»

Батьківська категорія: Новини

Саме так звучала тема 

ХІ Всеукраїнських Читань з Гуманної Педагогіки ,

які проходили 15–16 жовтня 2016 року в Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова.

«Живе той, хто поспішає наблизити Майбутнє в сьогодення, не затримуючись у минулому» , - зазначає академік Ш.О.Амонашвілі.

Завданням одинадцятих Читань було розкрити поняття Майбутнього як  такого простору, у якому живуть нові сенси. Основні поняття гуманної педагогіки: Учитель, Учень, Школа, Виховання, Освіта, Урок,  Дитина, Турбота, Духовність, Гуманність  –  поняття, які мають духовну природу, і в цьому їх новизна.

«Ми маємо усвідомити духовні сенси гуманної педагогіки, - зазначають організатори Читань, -   і застосовувати їх у щоденному учительському житті, цим ми зможемо наблизити майбутнє до сьогодення. Така робота вимагає від нас напруження розумових і фізичних сил, певної внутрішньої зміни, тому що наше зовнішнє життя все ще відбувається в умовах авторитарно-командної системи, а майбутнє вимагає уміння співпрацювати, приймати, розуміти і любити один одного.

Одинадцяті Читання – це спільна робота однодумців, спрямована на розкриття і усвідомлення духовних сенсів гуманної педагогіки і створення простору майбутнього, в якому ці сенси живуть і стверджуються.»

Активними учасниками ХІ Всеукраїнських Читань були 34 делегати з числа педагогічних працівників і студентів ВКНЗ СОР «Лебединське педагогічне училище імені А.С.Макаренка» та вчителів шкіл міста.

З вітальним словом до педагогів звернулися почесний президент Міжнародного центру Гуманної Педагогіки, академік Ш.О.Амонашвілі, президент Міжнародного центру Гуманної Педагогіки П.Ш.Амонашвілі, президент Всеукраїнської культурно-освітньої асоціації Гуманної Педагогіки та ін.

До уваги учасників Читань було запропоновано сім майстер-класів та сім творчих майстерень, трьома з яких керували представники нашого закладу.

1. «Учитель – той, хто несе в собі і дарує Світло. Питання життя. Над чим і як працювати учителю» (Присвячується пам’яті Валерії Ніорадзе).

Керівники:

Крук С. Л. (м. Хмельницький);

Кірдіщева Л. М. (м. Лебедин, Сумська область);

Гаврилькевич В. К. (м. Хмельницький).

2.«Дитина в дошкільному навчальному закладі, початковій школі».

Керівники:

Таран В. О. (м. Лебедин, Сумська область);

Михайленко Н. В. (м. Лебедин, Сумська область);

Назаренко Ю. П. (м. Фастів, Київська область).

3.«Культура українського народу – основа його майбутнього».

Керівники:

Кіріна-Радчук В. М. (м. Лебедин, Сумська область);

Гура В. В. (м. Лебедин, Сумська область).

Своєрідною перлинкою Читань була рубрика «Сузір'я педагогічних ідей», у якій високопрофесійно заявила про себе учитель початкових класів Лебединської спеціалізованої школи № 7 Алла Іванівна Бендюг.

За вагомий внесок у розвиток та втілення ідей гуманної педагогіки Алла Іванівна отримала  звання  «Учитель Гуманної Педагогіки» та нагрудний срібний знак «Серце і Лебідь».

Досить яскраво про себе заявила студентська делегація у складі Анни Перепелиці, Анастасії Стадніченко, Анастасії Іванової, Марії Линник, Дениса Логвиненка, Богдана Масенкова, Богдана Киреєва, Назарія Радчука.

Вони були не лише активними учасниками запропонованих форм роботи, а й проявили свою творчість і креативність у спілкуванні з керівниками та учасниками творчих майстерень, взяли інтерв'ю у «метрів» Гуманної Педагогіки, внесли свої пропозиції щодо активного залучення студентської молоді до організації роботи в Асоціації.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я