Адаптація студентів 1-х курсів до навчання в училищі

Батьківська категорія: Новини

20 листопада 2017 року відбулося розширене засідання методичного об’єднання наставників груп.

Важливим завданням вищих закладів освіти є створення умов для  розвитку молодої людини, для розкриття та реалізації її потенційних можливостей в обраній майбутній професії. Успішність  студента-першокурсника   залежить від ступеня пристосування до умов вищого навчального закладу, тобто від його соціалізації та адаптації.

Зміст адаптаційного періоду в училищі полягає в тому, щоб зробити цей природній процес більш інтенсивним, безболісним і продуктивним.


Соціально-психологічна адаптація нерідко ускладнює дидактичну адаптацію, оскільки вимагає переключення  уваги з навчання на спілкування.  Дидактичний аспект відіграє важливу роль у процесі адаптації першокурсників до нових умов навчання, бо навчання є основою діяльності студента, а успішність у навчанні – одним з головних критеріїв його адаптованості. Студенти перших курсів, набуваючи статусу самостійних людей, залишаються у своїй більшості за віком, психологією, розвитком, світоглядом і життєвим досвідом близькими до учнів старших класів середньої школи.

Про стан адаптації студентів-першокурсників до умов навчання в училищі інформували завідуючий шкільним відділення Бендюг М.В. та завідуюча дошкільним відділенням Чередніченко Н.М.

Наставники груп перших курсів Шамрай Л.Г. (111 група), Соловей Г.С. (112 група), Харченко О.М. (211група)¸ Щуцька О.М. (511 група), Грушко О.І. (411 група), Марченко О.В. (311 група), Мірошниченко І.С. (222група), звернули увагу на труднощі адаптації студентів на початкових етапах навчання в училищі та виділили основні напрями навчально-виховної діяльності зі студентами.


Практичний психолог Баль О.В. та соціальний педагог Коваленко С.Л.  проаналізували анкети студентів-першокурсників щодо їх адаптації до умов навчання в училищі.

Про мотиваційну спрямованість інтересів та уподобань студентів першого курсу в період адаптації проінформувала президент СД «ОЛЕАНДА» Петренко Валерія.

У результаті  розширеного засідання методичного об’єднання  наставників груп вироблені  рекомендації  всім учасникам  навчально-виховного процесу щодо усунення труднощів, які  виникають у студентів першого курсу.

О. А. Жовба,

голова МО наставників груп

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я