«Сучасні тенденції забезпечення якості освіти в контексті підготовки майбутнього педагога».

Батьківська категорія: Новини

11 квітня 2017 року відбулася ІІ студентська науково-практична конференція  з проблеми «Сучасні тенденції забезпечення якості освіти в контексті підготовки майбутнього педагога».

Проблема якості дошкільної та шкільної освіти знаходиться зараз в епіцентрі уваги освітян, батьків і суспільства загалом, хоча саме поняття якість освіти у педагогічному мовленні вживається порівняно недавно. В рамках роботи конференції студенти спільно з науковими керівниками висловили своє бачення проблеми якості освіти. Тут студенти презентували свої наукові  дослідження - початок життєвої стежки, яка приведе їх до розуміння правильного вибору професії, допоможе їм пізнати справжню ціну знань.

У конференції взяли участь студенти 3 – 4 курсів усіх спеціальностей ВКНЗ СОР «Лебединське педагогічне училище імені А.С.Макаренка».

На конференції відбулося пленарне засідання та робота 2 секцій, які були проведені у форматі творчих майстерень.

Модераторами пленарного засідання виступили голова циклової комісії   дошкільної, соціальної педагогіки, психології та окремих методик Таран Вікторія Олексіївна та голова циклової комісії шкільної педагогіки та психології Михайленко Наталія Вікторівна.

Висновок про те, що задовольнити сучасні запити зможе лише висока якість освіти, а конкурентноспроможним буде лише той освітній заклад, який зможе забезпечити високий рівень навчання і виховання  дітей, статутна діяльність якого буде ґрунтуватись на гуманістичних концепціях виховання (Л. Толстой, Я. Корчак, С. Русова, М. Монтессорі, Р. Штайнер, В. Сухомлинський), звучав у доповідях студентів:

Рудоман Анни (спеціальність «Дошкільна освіта») «Особливості забезпечення якості дошкільної освіти»

Юрченко Анни (спеціальність «Музичне мистецтво») «Проблема стресостійкості підлітків в умовах сьогодення»

Винник Тетяни (спеціальність «Початкова освіта») «Застосування в навчально-виховному процесі сучасних освітніх технологій (активних методів навчання, Інтернет-технологій тощо)»

Губської Маріанни (спеціальність «Музичне мистецтво») «Використання сучасних технологій на заняттях з музики у школі»

Линник Марії (спеціальність «Початкова освіта») «Формування ключових компетентностей учнів початкових класів на уроках математики».

У роботі конференції взяв участь і виступив кандидат педагогічних наук, доцент кафедри практичної психології та педагогіки Хмельницького національного університету, президент Всеукраїнської культурно-освітньої  асоціації Гуманної Педагогіки, Лицар Гуманної Педагогіки Крук Станіслав Леонідович, який зазначив, що підготовку майбутнього вчителя до осмислення проблем якості освіти треба здійснювати з позицій ідей гуманної педагогіки. Гуманне педагогічне мислення, як вічна істина і як стрижень усякого вищого педагогічного вчення та спадщини, таїть у собі можливість постійного оновлення життя школи, багатогранної творчої діяльності вчителя.

Секційні засідання конференції були проведені у форматі творчих майстерень.

Творча майстерня № 1 «Освітні інновації як вектор підвищення якості освіти» – для студентів, які навчаються на спеціальностях «Дошкільна освіта», «Соціальна педагогіка», «Музичне мистецтво».

Керівники Бережна С.І., Фененко А.В.

,

Творча майстерня № 2 «Будуємо нову школу» – для студентів, які навчаються на спеціальностях «Початкова освіта», «Фізичне виховання».

Керівники Перевозник Л.О., Степанкова О.Л.

Усі студенти – учасники конференції та їх наукові керівники отримали сертифікати. За матеріалами конференції планується видання збірника праць.

Завідувач навчально-методичного

кабінету Н.В.Стеценко


Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я