Презентація книги

Батьківська категорія: Новини

У Лебединському педагогічному училищі відбулася презентація книги українського поета, перекладача, голови Сумської обласної Спілки письменників України, члена президії НСПУ, заслуженого журналіста України, лауреата багатьох літературних премій Олександра Вертіля «Тонкофінгерпринт. Поети брати Бурлюки».

Почесними гостями на презентації були заслужений художник України, голова обласної організації Спілки художників України, лауреат багатьох мистецьких премій Іван Гапоченко, громадський діяч, депутат Сумської обласної ради Сергій Грицай, заступник міського голови м.Лебедина Василь Каща.

Книга опублікована 2014 року в київському видавництві «Ярославів Вал». Це перше в історії України видання, яке знайомить вітчизняного читача із творчістю відомих земляків – поетів  братів Бурлюків.  Давид Давидович – уродженець хутора Семиротівка під Лебедином на Сумщині – один із батьків російського футуризму, відома постать у світовому мистецтві. Його рідний брат Микола, також активний учасник руху кубофутуристів, залишив по собі цікаву та оригінальну творчу спадщину. На жаль, протягом останніх десятиріч з різних причин ці імена замовчувалися, а сьогодні повертаються до читача.

«Тонкофінгерпринт» – видання-білінгва: вірші друкуються і в оригіналі, і в перекладі. Це перша спроба відтворити доволі складні тексти двох українців рідною мовою. Як писав Давид Бурлюк, він мав намір перейти на українську, однак так і не встиг. Тож  збірку можна вважати здійсненням його мрії.

На зустріч із поетом та перекладачем  Олександром Вертілем завітали студенти та викладачі училища.

Під час презентації студенти училища декламували вірші Давида Бурлюка та переклади, здійснені Олександром Вертілем у книзі «Тонкофінгерпринт. Поети брати Бурлюки».

З великим інтересом студентська аудиторія сприймала поезії у виконанні самого автора, який до того ж є автором власних поетичних збірок.

Варто зазначити, що це була не перша зустріч поета з викладачами та студентами нашого училища. Викладачі циклової комісії філологічно-гумантарних дисциплін проводили творчий вечір поета Олександра Вертіля, презентації книг поетів рідного краю, у яких брав участь письменник.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я