Створи своє майбутнє – читай!

Батьківська категорія: Новини

Читайте! Читайте! Читайте!

Читайте не поспішаючи, щоб не втратити

жодної краплі змісту книги.

Читайте! Нехай не буде жодного дня,

коли б ви не прочитали

хоча б однієї сторінки з нової книги!

К. Паустовський

Інформація є важливим соціальним, економічним і політичним потенціалом людства. В умовах безперервного збільшення обсягів інформації постає проблема її генерування й оптимізації. Відповідно до цього змінюються форми й способи роботи з величезними обсягами нових знань та інформації. Цей процес супроводжується змінами в усіх галузях людської діяльності, зокрема і в бібліотечній. Введення в усі напрями людського життя новітніх інформаційних технологій і їхній швидкий розвиток спричиняють фундаментальні зрушення в соціально-культурних та економічних засадах суспільного буття взагалі, що спонукає бібліотеки якісно змінювати свою діяльність і переосмислювати свої головні завдання.

Упродовж багатьох років доброю традицією стало проведення декад циклових комісій.

Декада бібліотеки, мета якої: впровадження інноваційних форм у роботу бібліотеки з використанням нових інформаційних технологій у бібліотечно – інформаційному обслуговуванні, популяризація книги та читання серед користувачів, сьогодні набула нового формату.

На період карантинних заходів бібліотека коледжу розширила діапазон послуг та ресурсів, які можна отримати віддалено, - онлайн чи на телефон. Основним завданням роботи нашої бібліотеки – є інформаційна підтримка освітнього та виховного процесів у коледжі, які нині здійснюються в дистанційному режимі.

Серед ресурсів нашої бібліотеки, якими можна користуватися віддалено для підготовки списків джерел до своїх творчих робіт чи рекомендованої літератури до освітніх програм – є блог.

Сьогодні бібліотечна блогосфера виступає своєрідним «дзеркалом життя», що відображає як актуальні проблеми функціонування бібліотек у сучасному суспільстві. Блоги стали повноправним джерелом бібліотечного контенту.

23 квітня – Всесвітній день книги і авторського права. Ми теж долучилися до святкування цієї знаменної дати. У читальній залі бібліотеки була організована книжкова виставка – запрошення «Літературний фуршет», мета якої: привернути увагу користувачів до книг як джерела отримання знань, можливість мати доступ до духовних і матеріальних цінностей, розуміння краси і творчих досягнень людини.

У рамках декади були проведені бібліографічні огляди: «Книги для духовної рівноваги», які заклали фундамент української літератури на майбутню сотню – дві років, «Читаємо найцікавіше, коли залишаємося вдома».

Відвідайте наш блог і ви дізнаєтеся про найцікавіше.

Провідне місце у структурі бібліотечно – інформаційної діяльності займає виставкова робота. Саме книжкова виставка є засобом розкриття інформаційних ресурсів книгозбірні, її візитною карткою, відображаючи стиль бібліотеки і творчі можливості персоналу.

У бібліотеці були створені креативні, змістовні, актуальні книжкові виставки: «Чорнобиль…Трагедія…Пам¢ять…», «Міцна родина – сильна країна», «Нескорені».

Дієвими і актуальними стали у бібліотеці віртуальні виставки, які ми розмістили на блозі бібліотеки: «Читаємо найцікавіше під час карантину», «П¢ять книжок про сімейні цінності».

З метою привернення уваги до книги, читання, бібліотеки, популяризації послуг, залучення нових користувачів, у бібліотеці нашого коледжу разом зі студентами: Мочалова О. (121група), Міщенко Анастасія (121група), Сіробаба Яна (321 група), Новак Юлія (121 група), Сахарова Анастасія (122 група), Деркач Юлія (121 група), Чанцева Інна (122 група), Гетьман Марина (521група), Коротич Юлія (521група), Ларкіна Вікторія (521 група), Савченко Ігор (521 група), Пронікова Марина (122 група) була організована фотоакція «Спіймані на читанні», яка пройшла онлайн. Ми щиро дякуємо учасникам цієї акції та викладачу Жовбі О.А., яка допомогла організувати цей захід.

 

 І. Міронова, бібліотекар

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я