Як допомогти безпритульним тваринам?

Батьківська категорія: Новини

Ми відповідальні за тих, кого приручили.

Антуан де Сент-Екзюпері 

 

Актуальність проблеми кількості безпритульних тварин в Україні не втрачає своїх обертів вже багато років. З кожним днем популяція та чисельність їх збільшується з геометричною прогресією. Лише одна собака або кішка за один рік може народити від 10 до 20 нащадків. Згадайте, скільки у вашому місті мешкає ображених долею тварин, скільки їх потрапляє до вашого поля зору щодня – відповідь одна: безліч. Та чи кожен з нас прагне чи може їм допомогти?

В Україні тварин викидають повсюдно, ніякого покарання за це не передбачено. Мабуть, відсутність усвідомлення того, що звірі – такі ж живі істоти, як люди, яких не можна використовувати, бити, мучити і викидати, коли награвся, це головна проблема сучасного суспільства. В Італії, якщо викинути кішку або собаку на вулицю, можна отримати тюремний термін в           1 рік і штраф у розмірі 10 тис. євро. Німеччина стала першою країною у світі, яка внесла захист тварин до Конституції. За викинуту тварину там призначають величезні штрафи – до 25 тис. євро, а знайти того господаря, зовсім не складно, адже тваринам присвоюються ідентифікаційні номери. 

14 квітня члени наукового екологічного товариства разом з викладачем природничих дисциплін Шам Н.Г організували онлайн-зустріч з керівником громадської організації «Лебединське товариство захисту тварин» Сімашовою Аллою Віталіївною. У ході зустрічі обговорювалися питання стерилізації тварин, прилаштування, створення притулку на території нашого міста, чіпування собак у домогосподарствах та створення електронного реєстру домашніх тварин.

Разом зі студентською державою «ОЛЕАНДА» було проведено акцію «Допоможи чотирилапому», до якої долучилися небайдужі студенти та викладачі нашого коледжу. У ході акції було зібрано 1095 гривень. За зібрані кошти придбали корми, засоби гігієни, нашийники та повідки для підопічних, які перебувають на перетримці в зооволонтерів нашого міста.

Допомагати тваринам просто – достатньо бути уважним і не проходити повз, коли хтось потребує допомоги. Безпритульні тварини не винні, що не мають дому. На вулицях вони опиняються по волі людей!

 

Керівник екологічного наукового товариства Н. Шам

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я