Концерт-лекція «У світі хорової музики».

Батьківська категорія: Новини

«Музика – посередниця між життям розуму

 та життям почуттів»

                                                     Людвіг ван Бетховен

Хоровий спів і хорова музика завжди були й залишаються найціннішою частиною вітчизняної та всесвітньої музичної культури, мудрим, століттями відпрацьованим засобом формування духовності нашого народу, який пережив чимало історичних випробувань.

Багатовікові традиції хорового співу, їх глибокий художній зміст, потужна перетворююча дієвість, позитивний вплив на емоційний, духовний та інтелектуальний розвиток виконавців і слухачів і сьогодні є оберегом вітчизняної музичної культури, головним способом музичного виховання та освіти молодого покоління.

Диригентська діяльність учителя музики передбачає набуття професійних знань, умінь та навичок: співу в хорі; розвитку вокально-хорового слуху; керівництво хоровим колективом; оволодіння методами роботи з хором, основами техніки диригування; методикою диригентсько-хорової роботи над інтонацією, дикцією, звукоутворенням; оволодіння навичками психологічного впливу на колектив, а отже - готовність до вокально-хорової роботи в закладах загального середнього рівня як на уроках музики, так і в позакласній діяльності.

25 березня 2021 року, в рамках декади циклової комісії викладачів музичних дисциплін, відбувся концерт-лекція «У світі хорової музики». Підготувала та провела концерт-лекцію – викладач вищої категорії, «старший викладач», голова творчої групи викладачів хорового диригування Марченко О. В.

Свою диригентську майстерність, готовність до державного екзамену з хорового диригування та подальшої роботи з дитячими хоровими колективами продемонстрували: Гримайло Юлія (клас викладача Деменка Р.О.); Середа Анна та Хмельницька Каріна (клас викладача Йосипенко А.М.); Солошенко Мирослава (клас викладача Калюжної Л.Б.); Хоменко Вікторія (клас викладача Кан Г.І.); Цикунова Богдана (клас викладача Марченко О.В.); Шкурка Альона (клас викладача Калюжної Л.Б.).

Присутні викладачі та студенти 331, 341 групи спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво) занурились у царину хорового мистецтва та насолоджувались творчістю В. Моцарта, А. Кос-Анатольського, М. Лисенка, К. Стеценка, В. Іконника, Дж. Керна та Є Ляшка.

Усі присутні отримали незабутні враження від спілкування з хоровою музикою.

О.В. Марченко,

 голова творчої групи викладачів хорового диригування

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я