ВИВЧАЄМО ПРИРОДУ РІДНОГО КРАЮ.

Батьківська категорія: Новини

Вже стало традицією під час декади викладачів природничих дисциплін з методиками навчання проводити для студентів навчальну екскурсію «Екологічною стежиною рідного краю».  Тому 9 квітня 2019 року студенти 121 та 122 групи вирушили в надзвичайну подорож до с. Михайлівка. Екологічна стежина є важливим об’єктом  вивчення природи рідного краю. Проходить стежина у селі Михайлівка Лебединського району. ЇЇ довжина становить 3500 метрів.

Дорогою  екскурсовод  Бабич Людмила Костянтинівна (керівник гуртка будинку творчості) розповідала історію виникнення мальовничого села та походження його назви, а також зацікавила студентів розповіддю про фауну та флору цього села.

Приїхавши на місце призначення, студенти 2 курсу із захоплення слухали цікаві історії про маєток  графів Капністів та місце поховання видатних особистостей – склеп графа Капніста.

Наступна зупинка екскурсії – Козацькі дуби. Цікаві факти дізналися про дуби часів Петра І, яким понад 300 років, окружністю більше 5 м.

Знайомство продовжили відвідуванням греблі.

Стежка  проходить поряд із шкільним садом, у якому посаджено близько 200 плодових дерев. У шкільному саду є 5 мурашників діаметром до 1 м, які знаходяться на відстані 50-60 метрів один від одного.

Стежина проходить біля парку, який заклав граф Капніст В.А. За переказами старожилів, граф привіз багато цінних і рідкісних порід дерев, барбарису, гледичію трьохколючкову, якій уже більше 100 років.

Вийшовши на гору висота якої сягає 90 м студенти спостерігали незвичайно мальовничі краєвиди.

Дивлячись з гори, під якою розташоване село, студенти побачили амфітеатр гір і біля їх підніжжя долину, покриту оксамитовою зеленню, а поблизу стрічкою в'ється Псел. 
Заворожила краса горбисто-яристої місцевості масовим цвітінням пролісків, рясту, пшінки весняної.

В далині видніється церква в с. Межиріч, біля якої знаходиться шовковиця, що є визначною ботанічною пам’яткою місцевого значення.

Подорожуючи крутими схилами гори, студенти спостерігали глибокі й величезні за своїми розмірами балки, які простяглися за «Чортовим місточком».

Спускаючись до джерела, ми натрапили на первоцвіти – проліски. Студенти активно почали робити цікаві та чудові фото з ними.

Спостереження під час екскурсії студенти використають на заняттях з основ природознавства, при підготовці до пробних уроків з природознавства з метою формування емоційно-ціннісного ставлення до природи.

Навчальну екскурсію організували та провели викладачі природничих дисциплін Парфило Г.С., Приходько І.А., Приходько С.В, Бабич Л.Л.

 

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я