«Шляхами подвигу і слави» - 2014

Батьківська категорія: Новини

Мені привиділось, немов солдати,

Які не повернулися з боїв,

Не полягли, а залишились жити,

Перетворившись в білих журавлів.

 

 

69 років минуло з того дня, як відгриміли останні залпи війни. Настав на нашій землі мир довгожданий, вистражданий, оплачений найвищою ціною людського життя. Кожен з нас поділяє думку втілену словах: «Ніхто не забутий, ніщо не забуто…». Неспинно пролітають  роки від тих страшних подій, та не зітруться в нашій пам’яті світлі імена тих хто віддав своє життя за Батьківщину.


Безсмертні  імена викарбувані на меморіальних плитах, та на стінах братських могил. Та з часом пам'ять вгасає, а колись величні пам’ятники занепадають. Тому щороку студентське наукове історичне товариство, пошуковий загін «Оріон» спільно з адміністрацією Лебединського педагогічного училища імені А.С. Макаренка проводять автопробіг «Шляхами подвигу і слави».  Кожен рік учасники автопробігу прибирають братські могили, проводять мітинги пам’яті, щоб кожен не забував про подвиг наших земляків.

Цього року до проведення автопробігу приєдналися студенти наукового екологічного товариства, учасники якого допомогли озеленити старі пам’ятники та братські могили квітами, щоб вони розквітли з новою силою. Також до проведення заходів долучилися сільські школи Лебединського району.


Цього річний автопробіг «Шляхами подвигу і слави»  проходив за маршрутом:

м. Лебедин – меморіал «Катюші» - с. Мехайлівака – с. Грунь – с. Катеринівка – с. Штепівка.


Старт автопробігу відбувся 15 травня 0 8:00 годині з  двору Лебединського педагогічного училища імені А.С. Макаренка де був проведений святковий старт.  Також відбувся мітинг пам’яті біля Меморіалу Слави, де був проведений концерт, участь в якому взяли студенти та викладачі нашого училища.


Цього річний автопробіг приніс нам незабутні враження. По перше, ми відвідали місця народження земляків Героїв Радянського Союзу.


По друге, на наших обличчях була намальована українська символіка, що підкреслювала наші патріотичні почуття особливо в такий не легкий час для нашої країни.


Учасники автопробігу бажають щоб страшні воєнні роки не повернулися і ми завжди бачили чисте, мирне блакитне небо над нашою країною.


Кожен з учасників автопробігу поділяє думку втілену у словах:

Слава вам храбрые,

Слава бесстрашные.

Вечную славу поет

Вам народ.

Доблестно жившие

Смерть сокрушившие

Память о вас никогда не умрет.

Студенти учасники автопробігу

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я