День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Батьківська категорія: Новини

15 лютого в Україні згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2004 р. № 180/2004 відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Ця пам’ятна дата приурочена до виведення радянських військ з Афганістану у 1989 році. Афганська війна тривала майже 10 років (1979 – 1989 рр.).

За  роки  війни на поле бою було відправлено більше 160 тисяч українців – кожен 4-й з 600-тисячної армії. Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули близько 15 тисяч вояків, із них майже 4 тисячі українців, 72 українських воїни зникли безвісти. Це страшна ціна, яку заплатила Україна за війну в Афганістані. Сьогодні в Україні налічується близько 150 тисяч ветеранів війни в Афганістані.

Коли розпочалася російська агресія на сході України тисячі «афганців»  добровільно виступили на захист рідної землі, передаючи свій досвід  українським солдатам та віддаючи життя за Україну.

Крім учасників афганської війни, цього дня вшановємо і інших військових, які брали участь у різних війнах в часи СРСР та  незалежної України.

З метою вшанування учасників бойових дій на території інших держав студенти 521 групи Ольга Безбабна та Карина Ярошенко підготували та провели інформаційні п’ятихвилинки для студентів коледжу. В цей день ми схиляємо голову перед тими українцями, які воювали та загинули, виконуючи обов’язок солдата.  

Тетяна Пархоменко, викладач суспільних дисциплін

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я