Онлайн-семінар «Насильство в сім’ї як соціальна проблема»

Батьківська категорія: Новини

Насильство в сім'ї – одна із найболючіших соціальних проблем сьогодення. Незважаючи на всі кроки, зроблені урядом України для подолання проблеми насильства в сім’ї, ця проблема все ще залишається широко розповсюдженою.

Саме тому соціальний педагог коледжу Коваленко С.Л. 26.11.20 року провела онлайн-семінар «Насильство в сім’ї як соціальна проблема» у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»  з метою активізації спільної роботи щодо попередження насильства в сім'ї.

На захід  були запрошені: начальник служби у справах дітей виконавчого комітету Лебединської міської ради Древаль С.А, начальник управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради Губська Валентина Олександрівна,  директор ЦСССДМ Кисла Н.О., практичний психолог коледжу Хомишенко О.С., соціальний педагог коледжу Коваленко С.Л., наставники груп та  майбутні фахівці студенти 4 курсу спеціальності «Соціальна робота».

На семінарі обговорили види, форми, причини домашнього насильства, нормативно правові аспекти, статистику по місту, нагадали контакти установ та закладів з підтримки постраждалих від домашнього насильства , роботу, яка проводиться з особами,  які постраждали від насильства в сім’ї. Під час онлай-семінару переглянули відеоролики на тему домашнього насильства.

Всі учасники семінару дійшли єдиного висновку, що тільки тісна та ефективна співпраця всіх суб’єктів взаємодії, відповідальних за запобігання та протидію домашньому насильству  є  неодмінною та обов’язковою, оскільки явище насилля загрожує психологічному, моральному та економічному здоров’ю людей. Завдяки їй ми зможемо покращити наше життя, майбутнє життя наших дітей  та всієї країни, уникнути причин, які призводять до домашнього насильства. На закінчення онлайн-семінару всі учасники прикріпили синю стрічку,  яка є міжнародним символом  захисту дітей від насильства у всіх його проявах.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я