Інформаційний мікс «Вбивча мода»

Батьківська категорія: Новини

Хто з нас не замислювався над своєю зовнішністю? Людям властиве бажання бути красивим, модним, виглядати краще. Глянцеві журнали, покази мод, вигляд топ-моделей формують образ сучасної ідеальної жінки. Виникає нав’язаний суспільством шаблон жіночої привабливості – чим стрункіше, тим красивіше. Молоді дівчата місяцями виснажують себе дієтами, прихильники зірок змінюють зовнішність за подобою до своїх кумирів, їх накриває хвиля бажання схуднути. Методи обираються різні – від спеціально розроблених дієт, обмеження в їжі до повної відмови від продуктів харчування. Стурбованість власною статурою, зовнішністю займає всі думки людини, змінює поведінку, спосіб життя, ставить під загрозу її здоров’я. Людина обмежує себе в їжі, збільшує фізичне навантаження, доводить себе до повного виснаження. Як наслідок – катастрофічне зниження ваги, атрофія м’язів, порушення обміну речовин, необоротні зміни внутрішніх органів, що може спричинити смерть. Так «данина моді» поступово переростає в тяжкі хвороби: анорексію та булімію.

З метою поглиблення знань студентів про анорексію та булімію, про причини поширення  цих хвороб 14 березня 2019 року соціальним педагогом Коваленко С.Л. та студентами 541 групи Лизогубовою Анною та Цикало Валерією, що проходять переддипломну педагогічну практику на базі коледжу, провели інформаційний мікс «Вбивча мода» для студентів 112, 222, 131, 531 груп.

В ході заходу студенти ознайомились з  причинами виникнення анорексії та булімії, клінічними проявами хвороби, з методами лікування, з’ясували особливості, наслідки захворювань, поглибили знання та отримали поради щодо правильного харчування.

Учасники заходу дійшли висновку, що здоров’я – це дивний стан, який не можна відчути, коли воно є, але відразу відчуваєш, коли його стає менше, або втрачаєш.

Враховуючи, що більшість наших хвороб пов’язані з тим, що ми їмо, варто не нехтувати харчуванням. Бережімо себе!

Світлана Коваленко,

соціальний педагог

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я