Практичне заняття для наставників груп «Зробимо Інтернет та комунікаційні технології безпечними для студентів»

Батьківська категорія: Новини

Цифрове середовище, зокрема мережа Інтернет, сьогодні є не лише важливим джерелом інформації, але і способом комунікації, який нівелює перепони для спілкування. Через глобальний вплив COVID-19 діти та молодь проводять все більше часу в Інтернеті.

Інформаційно-комунікаційні технології є важливим інструментом у житті студентів під час здобуття освіти, соціалізації, самореалізації. Водночас, безконтрольне та безвідповідальне їх використання містить ризики для здоров’я, розвитку та благополуччя студентів.

Педагоги повинні усвідомлювати цей факт і допомагати молоді максимально використати можливості, які надають Інтернет-технології та соціальні мережі для розвитку ключових компетентностей, стати свідомими та відповідальними громадянами.

21 квітня 2021 року, в рамках Тижня психології, соціальним педагогом Коваленко С.Л. було проведено практичне онлайн-заняття «Зробимо Інтернет та комунікаційні технології безпечними для студентів» для наставників груп І-ІІІ курсів.

Мета заняття: сформувати уявлення про небезпеки, які очікують на  молодь під час використання Інтернету, ознайомити з правилами безпечного використання інтернет-ресурсів, розвинути навички безпечного використання Інтернету.

Викладачі переглядали відеоролики «Кібербулінг», «Стоп секстинг», обговорили актуальні питання кіберзлочинності, анонімності користувачів і захисту авторських прав в мережі Інтернет.

Під час виконання вправ «Небезпека в Інтернеті», «Правила безпечної поведінки» наставники груп  презентували свої напрацювання щодо ризиків та небезпеки під час користування соціальними мережами, склали рекомендації, як безпечно ними користуватися.

Світлана КОВАЛЕНКО,

соціальний педагог

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я